Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 28886 tot 28890
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 30 juli 2013

Heeft de VS zijn schuldplafond al bereikt?

Volgens de Daily Treasury Statement van de Amerikaanse schatkist staat de Amerikaanse overheidsschuld al 74 dagen op rij op $ 16.699.396.000.000. Dit is slechts $ 25 miljoen minder dan het schuldplafond van $ 16.699.421.000.000 dat werd vastgelegd op 17 mei. Maar wie dieper graaft in de cijfers van de US Treasury ziet dat de VS al lang boven zijn schuldplafond zit...

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 30 juli 2013

'Het opbreken van Europa kan... mits een daling van de huidige levensstandaard met 40%'

De Amerikaans econoom James Galbraith heeft in een interview met de Süddeutsche Zeitung gewaarschuwd voor een volgende acute crisis in de eurozone. Die zou zich opnieuw afspelen rond Griekenland. Als bewijsvoering haalt Galbraith de verkoop van het Griekse gasmonopolie aan:

'De Griekse regering is er niet in geslaagd zijn gasmonopolie voor een zeer bescheiden prijs te verkopen aan Gazprom, omdat de analisten van Gazprom - terecht - de inkomensvoorspellingen van het gasmonopolie niet vertrouwden. Ik heb het wel degelijk over een monopolie. (...) Op welke basis verkoopt een rationeel denkende overheid een gasmonopolie voor cash? Het enige redelijke antwoord is: wanneer het onmiddellijk geld nodig heeft en denkt niet lang te zullen overleven, want een gasmonopolie produceert een inkomensstroom die eindeloos is, tenzij je ’m verkoopt. Het is dus kristalhelder hoe de Griekse regering de zaken vandaag inschat.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 30 juli 2013

Cyprus stelt heffing rijke spaarders vast

Spaarders met een tegoed van meer dan 100.000 euro bij Bank of Cyprus raken bijna de helft van dat bedrag kwijt. Het geld wordt omgezet in aandelen van de bank, die eerder dit jaar met Europese steun overeind werd gehouden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 30 juli 2013

Vastgoedprijzen in VS noteren sterkste stijging sinds 2006

De huizenprijzen in de Verenigde Staten kenden in de twaalf maanden tot mei van dit jaar de sterkste stijging in meer dan zeven jaar. Dat blijkt uit de S&P/Case-Shiller index die dinsdag werd gepubliceerd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 30 juli 2013

Wat heeft de Bank of England met 1.300 ton goud gedaan?

GoldMoney's Alasdair Macleod zegt in een interview met Max Keiser dat er mogelijk 1.300 ton goud verdwenen is uit de kluizen van de Bank of England. Deze hoeveelheid zou voldoende zijn om de goudprijs te onderdrukken in de eerste jaarhelft.