Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 28896 tot 28900
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 22 juli 2013

Tijd om een vakantiehuis in Zuid-Europa te kopen? Vastgoed was nooit goedkoper

Als de vastgoedprijzen een betrouwbare indicator zijn voor het economisch klimaat dan moet Europa vaststellen dat het einde van de tunnel nog niet in zicht is. Volgens cijfers van de ECB staan vastgoedprijzen in de eurozone op hun laagste punt sinds midden 2006.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 22 juli 2013

Nederlandse vastgoedmarkt in zak en as

De Nederlandse vastgoedmarkt zit al enkele jaren in een neerwaartse spiraal waar voorlopig geen einde aan lijkt te komen. Jaar-op-jaar zijn de huizenprijzen in juni met 9,6 procent gedaald. Sinds de piek van augustus 2008 daalden de huizenprijzen al met meer dan 20 procent! Over een vastgoedcrash gesproken. Denk je dat dit in België niet mogelijk is?

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 22 juli 2013

Biflatie Bulletin : Wereldwijde werkloosheidscrisis

In de G20 – een groep van 19 industriële landen en de EU – zijn 93 miljoen mensen zonder werk, een aantal dat elke dag nog groeit.

Hoe is het zo ver gekomen en is er hoop op dit te stoppen? Het zat er al lang aan te komen natuurlijk, trends die reeds vele jaren in motion zijn.  De multinationals maar ook andere grote bedrijven hebben de arbeid verplaatst naar lage-loon-landen.  Voor hen is een arbeider een arbeider en als er één het doet moeten de andere mee, dus waarom zou je voor hetzelfde werk 10 of 20 maal meer uitbetalen.  Dit lijkt ook onomkeerbaar en sterker nog : de directeur-generaal van de International Labor Organization verwacht in een interview met CNBC dat een en ander nog zal verslechteren.  Want de diverse economieën zijn zwak, stellen dus al minder mensen te werk en er is weinig hoop op snelle verbetering.  Wie oh wie biedt raad? Want hoewel politici in hun hoogmoed wel eens pretenderen dat zij werk kunnen creëren is er maar één echte werkgever : de ondernemer.  En hoe krijg je die zo ver hier nieuwe banen te scheppen? Het uitbestedingsproces lijkt onomkeerbaar en competitie met de lage-loon-landen een illusie.  Het antwoord ligt misschien bij R&D; alles zetten op innovatie door research en ontwikkeling – hoe denkt U hier over…?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 22 juli 2013

Een sector waar niemand over praat aan het begin van een nieuwe opwaartse trend

In het begin van het jaar hadden we het al eens over het potentieel van de biotech. We schreven toen: Kan biotech nog eens een reeks van + 1.000 % neerzetten?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 22 juli 2013

In 2018 is de crisis voorbij

Volgens de Global European Anticipation Bulletin vinden historici de crisis van 2008 een opwarmer voor een nog veel grotere crisis die nog moet komen. Heel de wereld zal mee gesleurd worden in een nieuwe crisis, vermoedelijk al dit jaar. Het ene land zal harder geraakt worden dan het andere, maar er is geen ontkomen meer aan.