Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 28896 tot 28900
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 9 augustus 2013

James Turk voorspelde in 2003 zilverprijs van $400,- tussen 2013 en 2015

James Turk is de directeur van de Goldmoney Foundation. In oktober 2003 voorspelde hij voor de – toen – komende tien jaar een fysiek zilver tekort tegen 2013/2015 en een prijs van – houd u vast – 400 dollar voor zilver en 8000 dollar voor goud. Het was geen natte-vinger-werk want Turk geldt als een wereldwijde autoriteit op het gebied van de edelmetalen en dergelijke mensen kletsen niet uit hun nek; ze hebben immers een waardevolle reputatie te bewaken. Toch zit hij er vooralsnog flink naast, al is het natuurlijk nog lang geen 2015.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: vrijdag 9 augustus 2013

Brazilië ligt opnieuw dwars over steun aan Griekenland

Brazilië wil de hulpprogramma’s van het IMF aan noodlijdende eurolanden, en dan met name Griekenland, onder de loep nemen. Die oproep kwam van de Braziliaanse minister van Financiën Guido Mantega.

Dat meldt zakenkrant Financial Times. Volgens Mantega moet het IMF-programma op de schop om realistischer te worden, zodat landen die hulp ontvangen een betere kans maken op economisch herstel. De minister zegt dat er geen enkele kans is dat Griekenland de leningen ooit terug kan betalen.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: donderdag 8 augustus 2013

Topambtenaar volgt cursus die bijna 35 mille kost

© ANP.De overheid betaalt 34.900 euro voor een cursus van de bestuursvoorzitter van de Rijksvastgoeddienst. De cursus wordt gehouden in zeven verschillende Europese steden en duurt in elke plaats 3 dagen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 8 augustus 2013

Nederlanders steken grens over om goedkoop te tanken

Veel Nederlanders die dicht bij België of Duitsland wonen, rijden de grens over om te tanken. Daardoor loopt de Nederlandse overheid jaarlijks ruim 1 miljard euro aan inkomsten mis. Dat zou althans blijken uit een onderzoek bij 1.776 consumenten van de Nederlandse brancheorganisaties BOVAG en NOVE, in samenwerking met marktonderzoeker Trendbox.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 augustus 2013

Duitsland scoort op alle vlakken!

Het is een goede week voor Duitsland geworden, op economisch maar ook op financieel vlak. Om met het laatste te starten: Fitch Ratings handhaaft de Triple A-rating voor het land. Duitsland krijgt m.a.w. nog steeds de allerhoogste kredietrating en dat is natuurlijk een goed signaal.