Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 2891 tot 2895
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 januari 2017

Bitcoin wint aan populariteit

De digitale eenheidsmunt, de bitcoin, lijkt opnieuw in de schijnwerpers te staan. Met de evolutie van de koers van de afgelopen weken trekt de digitale eenheidsmunt de aandacht van menig beleggers en investeerders. Deze week is de bitcoin een waarde van 1000 dollar per ‘munt’ aan het naderen.

De bitcoin is in drie jaar niet zoveel waard geweest als nu. Een bijzonder opmerkelijke evolutie van de koers vermits deze digitale eenheidsmunt een half jaar geleden nog maar 500 dollar waard was en twee jaar geleden slechts 200 dollar.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 3 januari 2017

Gazprom levert recordvolume aardgas via Nord Stream

Gazprom heeft op 1 januari een recordhoeveelheid aardgas getransporteerd via de Nord Stream. Op de eerste dag van het nieuwe jaar stroomde er 160,75 miljoen kubieke meter gas door de 1.224 kilometer lange dubbel uitgevoerde pijpleiding door de Oostzee. Op jaarbasis gezien is dat zelfs een paar procent meer dan de geplande capaciteit van 55 miljard kubieke meter aardgas.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 3 januari 2017

Nieuwe kapitaalcontroles in China

De Chinese overheid neemt extra maatregelen om de waardedaling van de munt af te remmen. Het State Administration of Foreign Exchange (SAFE), dat de valutareserves beheert, gaat voortaan meer informatie vragen van Chinezen die hun yuan willen omwisselen voor andere valuta. De regering wil meer inzicht in de geldstromen richting buitenlandse valuta, naar eigen zeggen om witwassen en het illegaal doorsluizen van vermogen in buitenlands vastgoed tegen te gaan.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 3 januari 2017

Bedrijfsartsen waarschuwen voor steeds hogere pensioenleeftijd

Veel Nederlanders zijn niet in staat om langer door te werken dan hun 65e. Daarvoor waarschuwt de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde dinsdag in het AD.

Vooral veel laagopgeleiden zijn fysiek niet in staat om langer door te werken. De NVAB stelt in de krant dat er te weinig aandacht uitgaat naar de consequenties voor de fysieke en geestelijke gesteldheid van werknemers.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 januari 2017

Dit is de meest bizarre obligatie-uitgifte ooit!

Het socialistische regime in Venezuela is in een lange doodstrijd verwikkeld. Al jaren gaat het van kwaad naar erger. Het land heeft een tekort aan dollars om basisgoederen in te voeren. Maar nu geeft het land plots onverwacht een obligatie uit… van 5 miljard dollar!

Ongelooflijk, aangezien de verzekering op deze obligaties aanduidt dat de kansen op een wanbetaling meer dan 90% bedragen.