Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 28901 tot 28905
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 22 juli 2013

Wanneer het echt slecht gaat... Zelfs de Chinezen ontvluchten Spanje

Het aantal Chinezen dat Spanje verlaat is in 2011 groter geworden dan het aantal dat naar Spanje trekt. Dat berekende de krant El Confidencial dat een profiel van de Chinese gemeenschap in het land publiceert.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 22 juli 2013

Column Kees de Kort | Alle ballen op bezuinigen

In het tweede kwartaal van 2013 is er sprake geweest van een krachtige toename van de economische groei in Duitsland. Tenminste, dat zegt de president van de Bundesbank, Jens Weidmann. "Krachtig. Dat moet je niet met een korreltje zout nemen'', reageert BNR's Kees de Kort.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: maandag 22 juli 2013

Worden Goldman Sachs en JP Morgan uit fysieke metaalopslag gedrukt?

De US Commodity Futures Trading Commission (CFTC) heeft afgelopen vrijdag gezinspeeld op een grootschalig onderzoek naar de praktijken van partijen die metalen opslaan in pakhuizen. In wat lijkt op een gecoördineerde actie, heeft de Federal Reserve gelijktijdig aangekondigd de bemoeienis van grootbanken met handel in fysieke metaalmarkten te herzien.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 juli 2013

Nederlandse economie bevindt zich in stormachtig weer

Nederland wordt nog steeds tot de kernlanden van de Eurozone gerekend, maar dat imago wordt in snel tempo uitgehold. De Nederlandse economie zit in zak en as en de bankensector wordt geconfronteerd met de gevolgen van de klappen die op de huizenmarkt werden uitgedeeld.

Bovendien lijkt er weinig verbetering in zicht te zijn. De Nederlandse centrale bank waarschuwde dat het land voor een trage en complexe economische opleving staat, die zelfs trager zal verlopen dan werd verwacht. Het hoeft waarschijnlijk geen betoog dat die verwachtingen al niet te hoog gespannen waren.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 22 juli 2013

Belgische staatsschuld dikt aan tot 104,5 procent

De Belgische staatsschuld is tijdens het eerste kwartaal van 2013 opgelopen tot 104,5 procent van het bbp. Dat heeft het Europees statistisch bureau Eurostat bekendgemaakt. Daarmee ligt de schuldgraad 4,7 procentpunt hoger dan tijdens het laatste kwartaal van 2012, toen de staatsschuld 99,8 procent van het bbp bedroeg, en 2,6 procentpunt hoger dan in het eerste kwartaal van 2012, toen het nog om 101,8 procent ging.