Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 28901 tot 28905
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 juli 2013

Inflatie zal in 2014 of 2015 als een duiveltje uit een doos toeslaan

1 van de geheimen van de investeren is dat het uitpikken van winnaars makkelijker is dan verliezen onder controle te houden. Een investering die geld heeft opgeleverd, al betreft het theoretische winsten op papier, doet iets met het hart van de investeerder.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 9 juli 2013

Japanners stappen nog wel in goud-ETF

Japanse beleggers stappen nog wel in goud-ETF's, beleggingsinstrumenten die blootstelling geven aan de goudprijs. Japanners kopen aandelen van het ETF om zich te beschermen tegen het inflatoire beleid van de Japanse centrale bank. Ook institutionele beleggers kochten dit jaar meer aandelen van het fonds.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 9 juli 2013

IMF somberder over wereldeconomie

De tegenvallende groei in bijvoorbeeld China komt bovenop de recessie in de eurozone, die heviger is dan eerder werd voorspeld. Daarnaast wordt de groei in de Verenigde Staten gedrukt door de bezuinigingen en hogere belastingen die daar dit jaar zijn ingevoerd.

Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: dinsdag 9 juli 2013

De Politicus versus De Econoom

Hoezo politicus versus de econoom? Waar ik naar toe wil is de constatering  dat de politiek in Europa hardnekkig  hun economische adviseurs, en met hen een wetmatigheid uit de economische wetenschap, blijft negeren. Harde bezuinigingen frustreren de economische groei. Zet 10 economen in één kamer en je hoort doorgaans 10 verschillende meningen, maar nu zijn economen eensgezind; in Europa wordt de economie kapot bezuinigd.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 9 juli 2013

Een door goud gedekte valuta?

Het Afrikaanse land Zimbabwe wil in 2015 een nieuwe munt lanceren die gedekt wordt door goud! Het zou daarmee het eerste land ter wereld worden dat opnieuw onder de  goudstandaard zal werken. Na jaren van experimenteren met munten en een gigantische hyperinflatie, heeft president Mugabe blijkbaar eindelijk het licht gezien. Niet door  eigen wil hoor maar uit pure noodzaak. Waarom is dit zo enorm belangrijk? En wat is een goudstandaard eigenlijk?