Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 28906 tot 28910
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 30 juli 2013

Biflatie Bulletin : Ja, laat ons hen het leven nog wat moeilijker maken

Het bankkrediet voor het Midden- en KleinBedrijf wordt nog duurder.  Dat heeft een aantal banken samen beslist.  Ze noemen het “probleemkredieten” en spreken van “intensive care”.  Je hoort tussen de zinnen door dat ze het MKB eigenlijk liever kwijt dan rijk zouden zijn.  Als er nu één soort bedrijven het extra moeilijk heeft in deze crisis is het toch deze groep, geprangd als ze zitten tussen klanten met steeds minder middelen en multinationals die ieder ander uit de markt wurmen.  Big Banks : Shame on you!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 30 juli 2013

Blowout of crash voor de goudprijs deze week

Het kan een 'make or break' week worden voor de goudprijs. Er staan verschillende data en beslissingen op de agenda deze week. De goudprijs wist de laatste vier weken een winst voor te leggen, maar heeft het de laatste dagen moeilijk om door de weerstand rond de $ 1.350 te breken. Het heeft voorlopig wel een steun rond de $ 1.315. Het kan dus een spannende week worden voor de goudbeleggers, aldus

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 30 juli 2013

Spaanse recessie vlakt af

De Spaanse recessie neemt in kracht af. De economie van het land kromp in het tweede kwartaal met 0,1 procent op kwartaalbasis, waar een kwartaal eerder nog sprake was van een economische teruggang van 0,5 procent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 30 juli 2013

Wat is er aan de hand op de zilvermarkt?

Vorige week schreven we nog dat de zilvervoorraad van de Comex ook leeg loopt en dat het opvallend was dat er 600.000 ounces zilver van Scotia Mocatta getransfereerd werd naar JP Morgan. Maar daar is het niet bij gebleven, in de volgende dagen werd er nog eens 1,2 miljoen ounces getransfereerd tussen de twee banken zodat er in het totaal 1,8 miljoen ounces van eigenaar veranderde op drie dagen tijd. Wordt JP Morgan zenuwachtig of is er iets aan de hand op de zilvermarkt vraagt

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: dinsdag 30 juli 2013

JP Morgan beschuldigd van marktmanipulatie

Handelaren van de bank zouden de energiemarkt in Californië en het middenwesten van de VS bewerkt hebben met ongeoorloofde handelspraktijken om de winsten te kunnen opvoeren.