Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 28911 tot 28915
Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: dinsdag 9 juli 2013

De Politicus versus De Econoom

Hoezo politicus versus de econoom? Waar ik naar toe wil is de constatering  dat de politiek in Europa hardnekkig  hun economische adviseurs, en met hen een wetmatigheid uit de economische wetenschap, blijft negeren. Harde bezuinigingen frustreren de economische groei. Zet 10 economen in één kamer en je hoort doorgaans 10 verschillende meningen, maar nu zijn economen eensgezind; in Europa wordt de economie kapot bezuinigd.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 9 juli 2013

Een door goud gedekte valuta?

Het Afrikaanse land Zimbabwe wil in 2015 een nieuwe munt lanceren die gedekt wordt door goud! Het zou daarmee het eerste land ter wereld worden dat opnieuw onder de  goudstandaard zal werken. Na jaren van experimenteren met munten en een gigantische hyperinflatie, heeft president Mugabe blijkbaar eindelijk het licht gezien. Niet door  eigen wil hoor maar uit pure noodzaak. Waarom is dit zo enorm belangrijk? En wat is een goudstandaard eigenlijk?

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 9 juli 2013

Consument betaalt 106 euro te veel voor stroom

Sommige energieleveranciers brengen de gratis stroom voor gezinnen niet in rekening. Dat zegt althans Vlaams parlementslid Peter Reekmans op basis van een aantal dossiers dat hem is gemeld. Volgens Reekmans dreigt een doorsneegezin met twee kinderen 106 euro te veel te betalen. De LDD'er raadt iedereen aan zijn jaarlijkse energie-afrekening grondig na te kijken en wil de kwestie aankaarten bij Vlaams energieminister Freya Van den Bossche. Bij de Vlaamse energieregulator VREG heeft men de laatste dagen geen meldingen over de kwestie ontvangen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 9 juli 2013

4x omhoog tegen 2014-2015: tijd om Facebook weer te kopen?

De omzet en winst van Facebook maken weinig indruk op beleggers. Nochtans heeft Facebook nu alles in huis om definitief door te breken in 2014 en 2015.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 9 juli 2013

"Goudmijnen niet bestand tegen goudprijs onder de $1.500"

Door de daling van de goudprijs komen steeds meer mijnen in de problemen. De CEO van Gold Fields zei dat de sector een prijs van $1.500 per troy ounce nodig heeft om te kunnen voortbestaan. Bij een lagere prijs moeten sommige mijnen hun deuren sluiten. De goudprijs is momenteel $1.250 per troy ounce.