Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 28921 tot 28925
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 22 juli 2013

Goudprijs begint de week met een knal naar $ 1.320

De goudprijs opent vandaag $ 20 hoger dan vrijdag en schiet daarmee door de weerstand van $ 1.300. De goudprijs deed het al goed sinds Bernanke liet weten dat het terugdraaien van de monetaire stimulus niet voor morgen zal zijn. Nu heeft ook China maatregelen genomen om de bevolking meer koopkracht te geven. Dit kan de vraag naar fysiek goud weer doen toenemen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 21 juli 2013

'Economische groei Europa belangrijk voor VS'

Het economisch herstel in de Verenigde Staten is ''onlosmakelijk verbonden'' met de economische situatie in Europa. Dat zei de Amerikaanse minister van Financiën Jack Lew zondag tijdens een bezoek aan Griekenland.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zondag 21 juli 2013

Kwartaalseizoen in volle gang

Ook uit de Verenigde Staten komen kwartaalcijfers van onder meer Apple en McDonald’s.

Maandag voorbeurs presenteert Philips de cijfers en dinsdag is het de beurt aan KPN en BinckBank. Analisten verwachten dat Philips in het afgelopen kwartaal meer winst heeft geboekt, ondanks een dalende omzet. Voor KPN denken marktvorsers aan zowel minder omzet als winst. Het bedrijf komt mogelijk met een prognose voor heel 2013.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 21 juli 2013

'Euro-banken nog niet crisis-proof'

Banken in de eurozone zijn nog lang niet in staat om een nieuwe financiële crisis het hoofd te kunnen bieden. 

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 21 juli 2013

VS overwegen verbod op grondstoffenhandel banken

De Amerikaanse autoriteiten overwegen om een verbod in te stellen op de handel in grondstoffen door banken. Dat meldde vandaag de krant Financial Times op basis van bronnen. Hoge functionarissen van de Federal Reserve zouden de afgelopen weken de zaak met banken hebben besproken. Daarmee zou een einde komen aan de lucratieve handel in onder meer olie en gas door instellingen als Barclays, Goldman Sachs en Morgan Stanley, schreef de krant.