Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 28926 tot 28930
Bron:
Geplaatst: dinsdag 9 juli 2013

Waarom Goud belangrijk is

Het wereld geldsysteem is gebaseerd op de creatie van geld uit het niets – iets dat niet bestaat, om het uit te lenen aan mensen, bedrijven, en overheden in ruil voor rente. Dit creëert voor elke kredietnemer een geweldige schuld, waardoor ze via de grootbanken blijvend aan de leidsels lopen van de elite broederschap.

Alles bepalend is, dat bankiers geld kunnen uitlenen dat ze niet hebben. Als jij een miljoen euro hebt, kun je een miljoen uitlenen. Dat is duidelijk. Maar als een bank een miljoen euro heeft kan deze dat bedrag tien of meer malen uitlenen en daarover rente in rekening brengen. Maar wanneer slechts een fractie van het aantal mensen dat geld heeft gestort in de bank, vandaag hun geld opnemen, zullen de banken binnen een uur de deuren sluiten, omdat ze het niet hebben. Geld op de bank is een mythe.

Bron: mt.nl
Geplaatst: dinsdag 9 juli 2013

Henry Mintzberg: 'Graaien is niet groeien'

MT: Waarom maakt u zich nog steeds zo druk over die bonussen? Goede prestaties mogen toch beloond? Wat kunnen organisaties hieraan doen? Ziet u dit gedrag van organisaties door de crisis veranderen? Wat is er volgens u precies mis in de VS? Moet de goede manager dan alles weten wat er gebeurt? En hoe vind je die goede managers? Hoe kun je managers het beste beoordelen? Meer interviews met managementgoeroes? Barbara Kellerman: 'Empowerment is bullshit'

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 juli 2013

Obligaties kunnen concurrent worden van aandelen in Japan

De rente op Japanse staatsobligaties, de zogenaamde JGB’s, is opgelopen tot 1 percent. Meteen herhaalde de Japanse centrale bank de eerder gedane belofte alles te zullen doen om de rust op de obligatiemarkten te doen terugkeren. De obligaties gedragen zich namelijk nogal volatiel.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 9 juli 2013

Noordzee heeft extra olie- en gasmiljarden

Energie Beheer Nederland (EBN) heeft aanwijzingen voor aanzienlijke olie- en gasvoorraden in het noordelijkste puntje van de Nederlandse Noordzee. Dat kan een flinke meevaller voor de Nederlandse schatkist opleveren, schrijft De Telegraaf.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 8 juli 2013

Wall Street begint positief aan cijferperiode

NEW YORK (ANP) - Op de effectenbeurzen in New York stonden maandag overwegend lichte winsten op de koersenborden. Beleggers zijn in afwachting van het kwartaalcijferseizoen, dat nabeurs wordt geopend door aluminiumconcern Alcoa.