Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 28941 tot 28945
Bron: energieprijzen.info
Geplaatst: vrijdag 19 juli 2013

Bedrijven gaan gebukt onder hoge gasprijzen

De industrie in vrijwel alle Europese landen gaat gebukt onder de hoge gasprijzen, voor de kleine consument is dit niet aan de orde, maar de bedrijven trekken deze prijzen niet.

Ondanks dat de huishoudens in Nederland profiteren van een eigen gasvoorraad in Slochteren  merken de grote bedrijven daar niks van.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 19 juli 2013

Europees geld voor infrastructuur Nederland

Brussel maakt 80 miljoen euro over naar Den Haag, aldus het ministerie van I&M vrijdag.

Het geld is afkomstig uit het potje voor het Trans-Europese Vervoersnetwerk (TEN-T), één grensoverschrijdend hoofdnetwerk voor het vervoer over land, water en door de lucht in de Unie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 juli 2013

CEO goudmijn zegt dat de val van goud opgezet werd

, CEO Agnico Eagle, een goudmijn van $ 5 miljard, zegt dat de daling van de goudprijs slechts een daling is op papier. Aan de andere kant ziet hij nog steeds een sterke fysieke vraag naar goud en centrale banken die goud blijven opkopen. Het herstel van de goudprijs kan nog een tijdje duren, maar hij is ervan overtuigd dat de goudprijs terug zal gaan stijgen.

Sean Boyd zegt dat de goudmijnen volop bezig zijn zich te heroriënteren door de lagere goudprijs. Goudmijnen passen zich aan aan de huidige situatie maar verwachten dat de goudprijs terug zal gaan stijgen. Over een twaalftal maanden zal de goudprijs terug op het niveau van $ 1.800 noteren.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 19 juli 2013

Griekse reders gaan akkoord met vrijwillige taks

De Griekse reders gaan gedurende drie jaar vrijwillig een taks heffen en die overmaken aan de staat. Ze bevestigden dat akkoord met de overheid over de bijdrage aan de financiële redding van het land. De reders krijgen bakken tegenwind omwille van de fiscale voordelen die ze genieten, hoewel de rest van het land gebukt gaat onder de belastingen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 19 juli 2013

Speculanten gaan vol in de aanval op goud

De speculatieve shortpositie in goud is in de afgelopen negen jaar nog nooit zo hoog geweest als nu. Sinds het begin van 2013 begonnen speculanten steeds meer in te zetten op een daling van de goudprijs. Met succes, want goud is dit jaar al 23% in prijs gezakt.