Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 28966 tot 28970
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 7 augustus 2013

4 redenen waarom de eurocrisis terugkeert deze herfst

De eurocrisis zal dit najaar opnieuw kunnen oplaaien, beweert Mohamed El-Erian, CEO van Pacific Investment Management Company (PIMCO).

Pimco is een van de grootste obligatiebeleggers ter wereld.

"Centrale banken en beleidsmakers in Europa hebben tijdelijke rust gekocht via een reeks experimentele maatregelen", staat te lezen op Express. "Nu verbergt die rust de fundamentele economische en financiële problemen waarmee de eurozone kampt en bestaat het risico dat broodnodige oplossingen uitblijven."

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 7 augustus 2013

'Boekhouding bij overheid warboel'

De boekhouding bij de rijksoverheid is een warboel. Dat concludeert het AD woensdag op basis van documenten die de krant in handen kreeg na een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 7 augustus 2013

'Laat u niet misleiden door de ogenschijnlijke kalmte in Europa'

Filippo MonteforteEr zijn twee redenen waarom het deze maand stil is in Europa, schrijft Mohamed El-Erian, CEO van Pacific Investment Management Company (PIMCO) op Project Syndicate. Pimco is een van de grootste obligatiebeleggers ter wereld.

Ten eerste is het de traditionele vakantiemaand en ten tweede komen de Duitse verkiezingen er aan. Niemand die er ook maar aan denkt om Merkels kansen te ondermijnen met controversiële hervormingsplannen. “Laat u echter niet misleiden,” waarschuwt hij.

Op het eerste zicht lijkt alles goed in Europa. De media bericht al geruime tijd goed economisch nieuws en ook op de financiële markten gaat het de goede kant uit. Maar volgens El-Erian is deze kalmte artificieel en blijft ze hoogstwaarschijnlijk niet lang duren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 7 augustus 2013

Regering VS klaagt Bank of America aan

De bank heeft volgens de dinsdag ingediende aanklachten investeerders misleid bij de handel in samengebundelde hypotheken.

De zogeheten securities waar de zaak om draait hadden een totale waarde van 850 miljoen dollar (639 miljoen euro). Bank of America ontkent iets verkeerd te hebben gedaan. ''Wij zijn niet verantwoordelijk voor de instorting van de huizenmarkt'', aldus de bank in een verklaring.

Bron: rtlnieuws.nl
Geplaatst: woensdag 7 augustus 2013

Klokkenluider zat 7 jaar onterecht in inrichting

Een Duitser heeft zeven jaar onterecht vastgezeten in een psychiatrische inrichting. Hij werd in 2006 opgesloten nadat hij misstanden bij de Beierse HypoVereinsbank aan de kaak stelde.

Gustl Mollath, nu 56 jaar oud, beweerde destijds dat de bank op grote schaal de belasting ontdook. Zijn vrouw, die bij de bank werkte, was daar bij betrokken. Ze klaagde hem vervolgens aan voor mishandeling. De vrouw werd geloofd en Mollath, die hevig bleef ontkennen, belandde uiteindelijk in de inrichting.