Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 28971 tot 28975
Bron: nugeld.nl
Geplaatst: vrijdag 19 juli 2013

'Aantal vakanties daalt met 4 procent'

Het Economisch Bureau van ING denkt dat het aantal vakanties dit jaar met 4 procent terugloopt.

Sinds 2010 hebben Nederlanders hun vakantiepatroon aangepast door korter, minder ver en goedkoper op vakantie te gaan. Dit jaar is er voor het eerst sprake van een duidelijke afname in het aantal vakanties.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 19 juli 2013

G20 en OESO gaan multinationals extra belasten

De G20, de grootste landen van de wereld, en de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) gaan meer belasting vragen van internationaal opererende bedrijven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 juli 2013

Olie blijft nooit lang boven de $ 100

Olie is de laatste weken weer bezig aan een opmerkelijke opmars. De onrusten in het Midden-Oosten zorgen nog steeds voor een grotere dreiging dan de hogere productie. Maar zoals te zien is op onderstaande grafiek houdt de olieprijs nooit lang stand boven de $ 100. Gezien het globaal economisch klimaat zal dit vermoedelijk ook deze keer niet het geval zijn.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 19 juli 2013

Biflatie Bulletin : R.I.P. Detroit

De stad Detroit – ooit de welvarende Motor City als vestiging van de drie grote Amerikaanse automerken Ford, Chrysler en GM – heeft het bankroet aangevraagd.  Het is zo ver gekomen door financieel wanbestuur, doordat eerst de bedrijven wegtrokken en dan de bewoners, en de belastingontvangsten ineens stuikten.  De 10.000 ambtenaren konden enkel nog betaald worden doordat de federale staat bijsprong.  Met de pensioenfondsen onder water werd nog gevraagd om 10 cents on the dollar te aanvaarden maar niets heeft geholpen, zelfs geen crisismanager.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 19 juli 2013

2013: de beste en slechtste belegging tot nu toe wereldwijd

Wij mensen kunnen niet goed met veranderingen omgaan, denken dat morgen een voortzetting zal zijn van vandaag en gisteren. Niets is echter minder waar. De veranderingen die zich al enkele jaren voordoen hebben sluipenderwijs een enorme impact op ons en onze toekomst.

Winkeliers en kleine bedrijfjes blijven in ons land bij bosjes sterven. De zogenaamd officiële inflatie heeft in juni een recordhoogte bereikt van 3,2%. In de echte werkelijkheid vallen de cijfers nog veel hoger uit. Ook in ons rijke buurland, Duitsland, leggen er steeds meer bedrijven het loodje. Wie weten wil hoe we er in Europa en de wereld echt voor staan die moet eens op de handen van betrokkenen gaan letten. Zij spreken de echte taal. De taal der verbijstering, bezweringen en vergeet het daar doen wij niet aan mee.