Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 28991 tot 28995
Bron: citareg.nl
Geplaatst: vrijdag 5 juli 2013

De werkloze, de overheid en het volk

Mensen verliezen meestal hun baan omdat er geen werk meer voor ze is. In uitzonderlijke gevallen worden banen geschrapt terwijl het werk gewoon blijft bestaan. Denk aan de bezuinigingen in de thuiszorg, waardoor medewerkers aan de kant worden geschoven terwijl de zorgbehoefte aanwezig blijft. De reden? Gemeenten krijgen steeds meer taken door de overheid toebedeeld met minder geld. Resultaat is dat aan alle kanten moet  worden bezuinigd. Dat kan tot excessen leiden zoals een warrige wethouder uit Deventer die het plan opperde om werklozen in the zetten in de thuiszorg. Met andere woorden de werkloze vrachtwagenchauffeur komt uw billen wassen. Of de gemeente Den Haag die een eerder ontslagen straatveger als werkloze verplicht om... straten te vegen in ruil voor een bijstandsuitkering.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 5 juli 2013

Positieve banencijfers stuwen rente VS

De rente op 10-jarige Amerikaanse staatsobligaties is vrijdagmiddag opgelopen tot het hoogste niveau sinds augustus 2011. Beleggers reageerden op positieve cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt, die het moment dat de Federal Reserve zijn stimuleringsbeleid gaat terugdraaien dichterbij kunnen brengen.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 5 juli 2013

Letland ontzegt zijn volk een referendum over toetreding tot de euro

Dinsdag stemmen de EU-ministers van Financiën over de toetreding van Letland op 1 januari 2014 tot de eurozone, nu dit land aan de voorwaarden daartoe lijkt te voldoen. Toch zijn amper 38% van de Letten daar voorstander van, schrijft de krant Neatkarígá, die denkt dat een referndum daarvoor op zijn plaats is:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 5 juli 2013

Goud en Treasuries slachtoffer van degelijk jobrapport

Amerika creëerde afgelopen maand 195.000 extra jobs. Het is de derde maand op rij dat er ongeveer 200.000 jobs bijkomen. De Amerikaanse economie lijkt nu echt wel aan te slaan. De werkloosheidsgraad steeg lichtjes tot 7,6 %. Dit nieuws zette de aandelen in vuur en vlam terwijl goud en US Trasuries in het rood doken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 5 juli 2013

'Banken moeten meer pijn op vastgoed nemen'

Nederlandse banken moeten meer geld opzij zetten om de verliezen op vastgoedleningen te kunnen opvangen. Dat schrijft De Nederlandsche Bank, in een brief aan minister Dijsselbloem van Financiën. De toezichthouder vindt dat de stroppenpot inmiddels redelijk gevuld is. Maar genoeg, is het nog lang niet.