Nieuws / Artikelen met het woord

58124 artikelen gevonden. Artikel 29021 tot 29025
Bron: ad.nl
Geplaatst: zaterdag 3 augustus 2013

'400 miljoen euro minder aan brandstofaccijns'

Brancheorganisatie Bovag verwacht dat er dit jaar ruim 400 miljoen euro minder aan brandstofaccijns bij het Rijk binnenkomt dan het ministerie van Financiën heeft begroot. De organisatie zegt zich daarbij te baseren op CBS-cijfers over de ontwikkeling van de verkoop van benzine, diesel en lpg in de eerste 4 maanden van dit jaar.

Bron: wired.com
Geplaatst: zaterdag 3 augustus 2013

VS verkoopt voor $2 miljard wapens aan Irak

$2 Billion In Arms Sales to Iraq: Is It the Right Stuff? Share on Facebook shares  Edit

Iraqi Soldiers from 1st Battalion, 71 Cavalry Regiment stand guard on the streets of Baghdad, Iraq February 27, 2006. (U.S. Army photo by Staff Sgt. Kevin L. Moses Sr.)

Bron: europa-nu.nl
Geplaatst: zaterdag 3 augustus 2013

Europa NU - S&P negatiever over Kroatië

S&P stelt dat de voordelen van toetreding van Kroatië tot de EU sinds 1 juli worden beperkt door ,,structurele uitdagingen, de politieke beperkingen rond fiscale hervormingen, de hoge schulden in de private en publieke sector en een ongunstig extern klimaat''. De rating van Kroatië bij S&P staat op BB+. Die beoordeling kan echter onder druk komen staan als niet wordt voldaan aan de verwachting voor een mild economisch herstel in 2014 of als de tekorten verder oplopen en het moeilijker wordt voor het land om externe financiering aan te trekken.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 3 augustus 2013

Biflatie Bulletin : Toch bonus en vertrekpremie

Belgische banken die overheidssteun genieten – en dus door fouten aan de top in die moeilijkheden verzeild zijn geraakt – mogen hun management toch nog bonussen en vertrekpremies geven. Dankuwel voor het slechte werk, u werd al zeer goed betaald daarvoor maar hier is nog een pak geld.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 3 augustus 2013

'Helmut Kohl wilde 1 op elke 2 Turken uit Duitsland zetten'

In 1982 - luttele weken nadat hij bondskanselier was geworden - legde Helmut Kohl aan de Britse premier Margaret Thatcher een plan voor dat de terugkeer van anderhalf miljoen Turken uit de Bondsrepubliek naar hun thuisland beoogde. Volgens Kohl was West-Duitsland niet in staat om de grote hoeveelheid Turken in de maatschappij op te nemen.