Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 29056 tot 29060
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 juli 2013

Spanning op de goudmarkt: goud in backwardation!

De kosten om goud te lenen, de zogenaamde 'lease rates', stegen afgelopen week naar een niveau dat we sinds de val van Lehman Brothers in 2008 niet meer gezien hebben. Een scherpe daling of een negatieve lease rate betekent dat de bereidheid om goud uit te lenen voor dollars afneemt, een indicatie van krapte in de fysieke goudmarkt zegt

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 juli 2013

Dit is de reden waarom Amerikaanse aandelen het zo goed doen!

Behavioral finance of beleggen op basis van gedrag is een universele beleggingsstrategie omdat het kan toegepast worden op alle soorten van activa. Prijsbewegingen worden niet verklaard op basis van fundamenten, maar op basis van het kuddegedrag. Gedrag en psychologie bepalen de bewegingen in een stierenmarkt of een berenmarkt. Dit verklaart ook mede de sterke stijging van de Amerikaanse aandelen volgens

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 juli 2013

Wat voorspelt de Dow Theory?

De Dow Theory vergelijkt de prestaties van de Dow Jones Industrial Average en de Dow Jones Transportation Average. Normaal gezien bewegen deze indexen in dezelfde richting. Als dit niet het geval is, is dat een reden om aandachtig te zijn. Dat is nu het geval. De transportindex volgt de sterke stijging van de algemene index niet.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 16 juli 2013

Op korte termijn 4.000 nieuwe jobs in Limburg

Het Strategisch Actieplan Limburg in het Kwadraat (SALK), dat vandaag werd goedgekeurd door de 'Taskforce Limburg', moet 3.000 à 4.000 jobs op korte termijn en 10.000 op lange termijn opleveren. Dat zei Vlaams minister-president Kris Peeters.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 16 juli 2013

De banken zijn failliet in de meeste eurolanden, ook in Nederland en Duitsland

De banken in de volgende eurolanden zijn failliet: Cyprus, Duitsland, Frankrijk,  Griekenland, Ierland, Italië, Nederland, Portugal, Slovenië en Spanje. Geld boven een ton bij een failliete bank is niet meer veilig volgens de Dijsselbloem-doctrine. De veiligste eurolanden om je geld te stallen lijken vooralsnog Estland, Finland, Oostenrijk en Slowakije.