Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 29061 tot 29065
Bron: biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 4 juli 2013

Grove leugens en pure misleiding

Wanneer raakt een land in depressie? Dat is het geval wanneer een recessie langdurig aanhoudt en er op korte termijn geen uitzicht is op verbetering. Wanneer worden wij burgers door onze overheid ingelicht dat we in een economische depressie verkeren? Never, nooit, niet. We worden alleen gealarmeerd voor een stormdepressie wanneer flinke neerslag dreigt om het verkeer een halfuurtje lam te leggen. Of wanneer de dijken dreigen te bezwijken. Hiermee geef ik aan dat onze overheid alleen een fysieke bescherming kan bieden voor korte termijn onheil. Maar zijn wij als burgers ook gewaarschuwd door onze regering toen het een aantal jaren geleden al duidelijk werd dat we met z’n allen in een economische depressie zouden belanden?

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 3 juli 2013

S&P verhoogt rating Cyprus

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft de kredietstatus van Cyprus woensdag met een stap verhoogd. De acute geldnood van de eilandstaat lijkt mede door de Europese steun geweken, aldus het ratingbureau.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 3 juli 2013

Het is maar hoe je het bekijkt Barry…

Gisteren zei Barry Ritholtz nog dat hij goud ziet stijgen naar $ 1.400 waarbij het een goed moment is om uit te stappen waarna goud zal dalen tot mogelijk $ 600 - $ 800. Vandaag biedt Mike "Mish" Shedlock hem van antwoord. Dat de stierenmarkt van goud voorbij is omdat de trendlijn doorbroken is, is maar hoe je het bekijkt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 3 juli 2013

Rutte: werkloze jongeren naar Nederland halen

BERLIJN (ANP) - Het kabinet wil Europese werkloze jongeren met specifieke kwaliteiten naar Nederland halen voor werk in de energiesector in Noord-Groningen of als technicus in Zuidoost-Brabant. Premier Mark Rutte zei dat woensdag na afloop van een Europese top over jeugdwerkloosheid in Berlijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 3 juli 2013

Wordt olie de volgende grondstof die crasht?

Goud, zilver en andere grondstoffen hebben al een sterke daling achter de rug, maar olie niet. De olieprijs staat zelfs terug boven de $ 100 door de onrusten in Egypte nadat het in april was teruggezakt tot $ 86. De olieprijs komt nu niet meer overeen met de economische realiteit zegt