Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 29076 tot 29080
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 3 juli 2013

5 redenen dat het herstel van de aandelenmarkt vals was

De Europese beurzen donderen naar beneden door de nieuwe zorgen in Egypte en vooral in Portugal. Maar MarketWatch zag eerder al 5 redenen waarom het herstel van de Amerikaanse aandelen niet zou blijven duren. Het algemene beeld laat nog steeds een milde correctiefase zien.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 3 juli 2013

Dienstensector eurozone krimpt

De dienstensector in de eurozone is in juni opnieuw gekrompen. Dat maakte marktonderzoeker Markit woensdag bekend op basis van een definitief cijfer.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 3 juli 2013

De Fed betaalt de banken om het geld niet uit te lenen

QE wordt nog steeds aangewend om de economische activiteit te stimuleren. Indien al dit geld effectief in de economie terecht zou komen, had dit zonder twijfel voor de nodige inflatie gezorgd. Het uitblijven van inflatie komt dan ook voornamelijk doordat het geld niet in de economie terecht komt, maar terug bij de Fed geplaatst wordt. En de banken krijgen daar nog rente voor ook zegt

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 3 juli 2013

Waarom de dollar zo sterk is en waarom het nog steeds verdoemd is

Met al het printen van verse dollars de laatste jaren, zijn er vele die dachten dat de Amerikaanse dollar snel in elkaar zou zakken. Maar niets is minder waar. De dollar-index steeg de laatste twee jaar met meer dan 12 procent. En toch dreigen er nog voldoende gevaren om de hoek die het einde van de Amerikaanse dollar kunnen inluiden, aldusĀ 

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 3 juli 2013

Olieprijzen stijgen wegens onrust in Egypte

Het aanhoudende protest tegen de Egyptische president Mohamed Morsi zorgt samen met de daarmee gepaard gaande escalatie van het geweld en machtsstrijd voor hogere olieprijzen. De prijs voor een vat van de soort West Texas Intermediate (WTI) gaat voor de eerste keer in negen maanden boven de kaap van 100 dollar per vat.