Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 29076 tot 29080
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 juli 2013

Obligaties in paniek verkopen is voor niets nodig

Veel waarnemers blijven positief voor de beurs van Wall Street. Correctie: de meeste waarnemers op de beurs van Wall Street zijn bullish, de beren zijn momenteel op de vingers van een hand te tellen. Zelfs de verstokte permaberen, zij die altijd negatief waren, hebben hun standpunt bijgesteld.

Bron: gelddorst.nl
Geplaatst: maandag 15 juli 2013

Ondanks meer koopdagen omzetdaling detailhandel

Ondanks meer koopdagen omzetdaling detailhandel

De omzet van de detailhandel kwam in mei van dit jaar 0,6 procent lager uit dan in mei 2012. Het volume was 3,0 procent kleiner, terwijl de prijzen 2,5 procent hoger waren. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 15 juli 2013

Vuilnis blijft liggen door staking Griekse openbare diensten

Uit protest tegen geplande ontslagen is een staking uitgebroken bij de Griekse openbare diensten die drie dagen zal duren. Onder meer het gemeentepersoneel legt het werk neer, waardoor op veel plaatsen het vuilnis niet wordt opgehaald.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 15 juli 2013

Biflatie Bulletin : Hoera! De crisis is voorbij!

De crisis is voorbij? Nou, dat is toch wat Monsieur le Président François Hollande zegt.

Vele hoogwaardigheidsbekleders zijn hem trouwens in deze al voorgegaan.  Nu mag je àltijd geloven wat dergelijke Hoge Heren (‘t zijn altijd heren) vertellen natuurlijk.  Of…toch eens kijken.  De Franse economie is in recessie en raakt steeds verderop bij die van bijvoorbeeld buurland Duitsland.  Hm. Maar de industriële productie neemt weer iets toe en ook de consumptie herstelt zich, zo constateert Hollande; wel is er vertrouwen nodig om deze tendens aan te houden.  Vertrouwen? Laat dat juist zijn wat er ontbreekt.  Hoe jammer.  Close but no cigar.  Dat vertrouwen hebben the powers that be – overheden, banken, internationale instanties – nou net beschaamd.  ‘t Zal dan wel weer een blind vertrouwen zijn dat deze president bedoelt.  Hm. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 juli 2013

Zilvervoorraad Shanghai Futures Exchange halveert bijna

Er is iets merkwaardigs aan de hand op de zilvermarkt. Er is een groot verschil tussen de twee grote zilverbeurzen, de Shanghai Futures Exchange en de COMEX. Terwijl in China de zilvervoorraad drastisch daalt, is deze van de COMEX grotendeels hetzelfde gebleven. Het is algemeen bekend dat er op de Chinese beurs veel meer fysieke levering wordt gevraagd dan op de COMEX.