Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 29081 tot 29085
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 juli 2013

Dit is waarom China en Rusland van goud houden

De mening van het Westen op de liefde voor goud in China en Rusland wordt niet altijd gedeeld door China en Rusland zelf. Het Russische en Chinese monetaire en fiscale beleid wordt niet altijd even goed begrepen door het Westen, maar deze landen weten zeer goed waar ze mee bezig zijn. De reden waarom ze aan goud vast houden ligt dan ook voor de hand.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 2 juli 2013

Fed stemt in met kapitaalregels Basel III

De Federal Reserve stemt in met strengere kapitaalregels voor banken. De Amerikaanse centrale bankiers gingen dinsdag unaniem akkoord met de Basel III-regels. Ruw geschat 100 banken moeten nu zo'n $4,5 miljard aan kapitaal ophalen voor 2019, blijkt uit schattingen van de Fed. Grote banken worden echter vrijgesteld van een voorziening die zij zouden moeten nemen vanwege een hogere risicoweging op bepaalde subprime- en andere soorten hypotheken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 juli 2013

Hoe gedragen grondstoffen zich als de groeimarkten volwassen worden?

Ontwikkelingslanden bouwen meer en ontwikkelde landen eten meer, dat is een algemene conclusie die je kunt trekken uit de transitie die landen maken doorheen hun geschiedenis. Naarmate een land evolueert, evolueert ook de behoefte aan grondstoffen. De sterke groeilanden van de laatste decennia zitten nu in een transitiefase wat een belangrijke impact heeft op de cyclus van grondstoffen.

Bron: tijd.be
Geplaatst: dinsdag 2 juli 2013

Belgiƫ: overheidsschuld stijgt boven 100 procent

De overheidsschuld is in het eerste kwartaal boven 100 procent van het bruto binnenlands product gestegen, berekende De Tijd. Om de schuld tegen eind dit jaar weer onder 100 procent te krijgen, is de federale regering van plan voor minstens 2,3 miljard euro aan activa te verkopen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 2 juli 2013

Winklevoss-tweeling plant nieuwe investering van 20 miljoen dollar in Bitcoin

Tyler en Cameron Winklevoss, die vooral bekend zijn vanwege hun gerechtelijk dispuut met Facebook-oprichter Mark Zuckerberg, hebben plannen om een Bitcoin investeringsfonds ter waarde van 20 miljoen dollar op te richten. De broers zijn twee van de belangrijkste investeerders in Bitcoin, een virtuele munteenheid die onafhankelijk is van monetaire autoriteiten.