Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 2911 tot 2915
Bron: Cassandraclub
Geplaatst: maandag 30 januari 2017

Is een Europees leger het antwoord op de Russische dreiging?

In Europa gaan stemmen op om een Europees leger te vormen en om de defensie-uitgaven flink te verhogen. Men acht de kans reëel dat de nieuwe Amerikaanse president Trump troepen en wapens uit Europa zal terugtrekken. Als de Europese landen deze zelf niet meer in stelling brengen, dan zou Rusland haar invloedssfeer kunnen uitbreiden en net als in 1945 grote delen van Oost-Europa militair kunnen bezetten.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 30 januari 2017

It begins… Google roept personeel terug naar de VS

Het Amerikaanse techbedrijf Google heeft scherpe kritiek geuit op de plannen van president Donald Trump om immigranten uit 7 moslimlanden (Iran, Irak, Libië, Somalië, Soedan, Syrië en Jemen) gedurende ten minste 90 dagen de toegang tot de Verenigde Staten te weigeren.

De VS willen tijdens die periode een systeem van ‘extreme vetting’ opzetten om reizigers uit die landen beter te screenen vooraleer ze het land binnen kunnen. Het magazine Fortune merkt op dat burgers  uit 4 moslimlanden worden ontzien: Saoedi-Arabië, Turkije, Egypte en Azerbaidjan, toevallig landen waar Trump zakelijke belangen heeft. (15 van de 19 terroristen die betrokken waren bij de aanslag op de Twin Towers in 2001 waren Saoedi’s.)

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 30 januari 2017

IMF voorspelt ‘explosieve staatsschuld’ voor Griekenland

Met het huidige beleid zal Griekenland er niet in slagen om zijn schuld kwijt te raken. Tegen 2060 zal de staatsschuld zelfs uitgegroeid zijn tot een omvang van bijna drie keer het bruto binnenlands product van het land.

Die conclusie trekt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een vertrouwelijk rapport dat in handen is van de Britse zakenkrant Financial Times.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 30 januari 2017

Bij deze geheime regels zweren rijken om hun fortuin op te bouwen én te behouden

Ze zijn verrassend eenvoudig, maar je moet ze kennen: de regels die de rijken gebruiken om hun fortuin op te bouwen en te cultiveren. Dat zegt geldexpert Alan Andrews van het Britse bedrijf Kis Finance. En hij licht meteen een tipje van de sluier op.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 30 januari 2017

Dit koopsignaal bij goud zagen we voor het laatst 4 jaar geleden

Het beursjaar 2016 verliep min of meer als een achtbaanrit. Alleen als we ons al focussen op de goudprijs, dan kunnen we al zien dat de schommelingen behoorlijk heftig waren. Terwijl het gele edelmetaal tijdens de eerste helft van het jaar meer dan 30% in waarde wist te stijgen, kwam de opmars in het tweede deel duidelijk tot stilstand.