Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 29121 tot 29125
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 14 juli 2013

Amerikaans wetsvoorstel om megabanken op te splitsen

In tijden waarin de centralisatie van macht steeds grotere vormen begint aan te nemen met alle dubieuze gevolgen van dien, komt er eindelijk tegengeluid vanuit de Amerikaanse politiek. Enkele senatoren hebben een wetsvoorstel gedaan om de megabanken van Wall Street op te delen in banken met traditionele activiteiten en banken met de meer riskante financiële diensten.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zondag 14 juli 2013

Vijf vragen over faillissementen

In totaal zijn 4983 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Zo gingen recentelijk de ketens De Harense Smid, Free Record Shop en House of Shoes op de fles.

Wat houdt een faillissement eigenlijk in? NUzakelijk legt het in vijf vragen uit.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 14 juli 2013

Biflatie Bulletin : Succesverhaal Finland

Het Scandinavische land en zijn inwoners kennen goedkopere gezondheidszorg, meer vakantiedagen, slimmere kinderen, gelukkiger moeders, betere werkomstandigheden, minder werklozen en goedkopere studentenleningen dan zowat de ganse westerse wereld.  De vinger leggen op het waarom precies…in ieder geval veel aandacht voor kind en opvoeding (ook en vooral op school) en moeders (vier maanden betaald verlof voor zwangere vrouwen), voor vrouwen in het algemeen eigenlijk (Finland was tweede in de wereld om hen stemrecht te geven) met een grote vertegenwoordiging in het politieke leven.  Maar ook werknemers op zich worden in de watten gelegd. 

Een professor met kennis van zaken : “ Het idee was : voor een land met slechts 5 miljoen inwoners mogen we onze belangrijkste bronnen en werkmateriaal – de werknemers – niet verknoeien.  Wanneer mensen gelukkig zijn zullen ze hun arbeidsethiek maximaliseren“. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 13 juli 2013

Tabak in Frankrijk maandag nog duurder

Tabak wordt maandag in Frankrijk nog duurder. De prijs van een pakje sigaretten stijgt met 20 eurocent, die van een pakje shag met 40 cent.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 13 juli 2013

Veel faillissementen in Italië schuld van staat

Een op de drie faillissementen in Italië is de schuld van de staat. Die betaalt namelijk zijn rekeningen niet op tijd. Italiaanse bedrijven hebben momenteel 120 miljard euro tegoed van de overheid.