Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 29131 tot 29135
Bron: gelddorst.nl
Geplaatst: zondag 14 juli 2013

Bedrijven massaal falliet verklaard

Bedrijven worden massaal failliet verklaard

Van januari tot en met juni 2013 is een recordaantal faillissementen van bedrijven en instellingen uitgesproken. Bij 4 op de 10 faillissementen betrof het een bedrijf uit de bouw of de handel. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 14 juli 2013

'Spaanse economie groeit in tweede halfjaar'

Dat zei de Spaanse minister van Economie, Luis de Guindos, zondag.

''De recessie is voorbij. De vraag is nu hoe sterk het herstel zal zijn'', aldus De Guindos tegen de krant El País. Hij benadrukte wel dat de hervormingen en het terugbrengen van schulden op het juiste tempo uitgevoerd moeten worden.

Bron: gelddorst.nl
Geplaatst: zondag 14 juli 2013

Beleggers: AEX staat over 3 maanden op 358 punten

Het sentiment onder particuliere beleggers kelderde in juni naar een dieptepunt. Beleggers waren in juni negatiever over de economie en over de waarde van hun beleggingen over het afgelopen kwartaal. Ook zijn ze minder positief over de komende drie maanden wat betreft economie, beleggingen, de eigen financiële situatie en over de vooruitzichten voor de AEX. Dit blijkt uit het maandelijks onderzoek onder particuliere beleggers in opdracht van het ING.

De verwachting dat de centrale banken hun monetaire stimulering zullen verminderen, zorgt voor een grillig klimaat op de beurzen en onder beleggers. Daarnaast lijkt de groei in China te stagneren. “Door deze ontwikkelingen kregen de beurzen over de hele linie klappen en dat doet de stemming natuurlijk geen goed,” stelt Bob Homan, hoofd van het ING Investment Office. “Overigens denken wij dat het zo’n vaart niet zal lopen met dat afbouwen van het steunpakket. Ook voorzien we dat – ondanks de hobbel van de afgelopen maand – de rente toch op een laag niveau zal blijven. Maar de schommeling van de BeleggersBarometer geeft wel aan hoe nerveus particuliere beleggers zijn en hoe duidelijk de financiële markten invloed hebben op hun stemming met betrekking tot de economie en de eigen financiële situatie.” Waar het dalende sentiment voor veel beleggers aanleiding is om hun portefeuille te herzien, waarschuwt Homan voor overhaaste beslissingen. “Beleggers geven bijvoorbeeld aan minder geld in vastgoed te willen steken, terwijl de markt daar de afgelopen tijd veel heeft laten liggen (17% daling in 1 maand). Daar zit juist een kans op verbetering.”

Bron: waarheidzoeker.nl
Geplaatst: zondag 14 juli 2013

Jongeren betalen de rekening van nieuw pensioenstelsel; kiezen tussen twee kwaden

Het nieuwe pensioenstelsel is voor deelnemers straks kiezen tussen twee kwaden. Werknemers moeten ervoor kiezen dat er flink wordt gespeculeerd op de beurs, waardoor hun pensioen hopelijk de inflatie kan volgen (reëel contract). Wil iemand meer zekerheid, dan wordt het pensioen steeds verder uitgehold door de inflatie (nominaal contract). Het nieuwe stelsel is voor de fondsen een moment om alle jonge deelnemers op te laten draaien voor de structureel te lage premies van de oudere generatie. Die hadden het immers alletwee; zowel gegarandeerde corretie voor inflatie als zekerheid.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 14 juli 2013

Goud en zilver report (Week 28)

Het laatste nieuws uit de goud- en zilvermarkt lees je op Marketupdate. Deze week stegen de prijzen van goud en zilver met meer dan 3%. In dollars gingen de koersen zelfs meer dan 5% omhoog.