Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 29131 tot 29135
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 juli 2013

Krugman: “De Fed is dom”

De Federal Reserve heeft een grote fout gemaakt door openlijk te spreken over 'tapering', zegt Paul Krugman in zijn blog post op zondagmorgen. De Fed heeft de impact van zijn uitspraken helemaal verkeerd ingeschat, het was dom om zoiets nu al te doen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 2 juli 2013

Biflatie Bulletin : De fairness tax

minimumtax voor bedrijven die zopas in de Belgische begroting werd opgenomen.  De maatregel is gericht op bedrijven die wel dividenden uitkeren aan hun aandeelhouders, maar er tegelijk in slagen geen belastingen te betalen.  De minimumtax is een kwestie van gelijkheid zegt premier Di Rupo en het lijkt ook een prima idee – op voorwaarde dat alle andere, om te beginnen Europese landen hem volgen.  Anders zal het business as usual zijn : bedrijven verhuizen naar waar ze fiscaal het vriendelijkst ontvangen worden.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 2 juli 2013

Faillissementen kosten al bijna 14.000 banen

Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar zijn in België 6.183 bedrijven failliet gegaan. Daarmee wordt een nieuw record gevestigd. Dat blijkt uit cijfers van het handelsinformatiekantoor Graydon. Tegenover dezelfde periode vorig jaar is het aantal faillissementen met 11 procent. In Brussel liep dat cijfer op tot 33 procent. Ongeveer één op vijf faillissementen tijdens de eerste zes maanden van dit jaar was in Brussel gesitueerd. Vooral de bouwnijverheid, de kleinhandel en de zakelijke dienstverlening bleken het volgens Graydon moeilijk te hebben, met cijfers die het niveau faillissementen binnen de horeca-sector benaderen. Op uitzondering van de maand mei werden sinds het begin van dit jaar onafgebroken nieuwe maandrecords gevestigd. Door de faillissementen gingen tijdens de eerste zes maanden van het jaar 13.806 banen verloren. Tijdens de maand juni werden 1.033 faillissementen uitgesproken. Dat betekende een stijging met 3,4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. (MH)

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: dinsdag 2 juli 2013

Helft Nederlandse huishoudens bezuinigt op dagelijkse boodschappen

Bijna een kwart van de Nederlandse huishoudens vond het tijdens het afgelopen kwartaal lastiger om rond te komen. Stijgende prijzen (25%) en een lager inkomen (30%) zijn de belangrijkste redenen. Nederlandse huishoudens bezuinigen niet alleen op grote uitgaven maar ook op de dagelijkse boodschappen. De helft van de huishoudens geeft hier minder aan uit. Dit blijkt uit de ING BudgetBarometer, een periodiek onderzoek van de ING onder Nederlandse huishoudens en hun financiën. De ING BudgetBarometer is in het tweede kwartaal van 2013 uitgekomen op 82 punten (tegenover 79 punten in het  eerste kwartaal). Een stand onder de 100 punten betekent dat er onder Nederlandse huishoudens meer pessimisten dan optimisten over de eigen portemonnee zijn.

Bron: geenstijl.nl
Geplaatst: dinsdag 2 juli 2013

Record aantal bijstandstrekkers

Man, weet u nog hoe we toeterend door de straten gingen toen we in juli 2012 het Nederlands record bijstandsuitkeringen verbraken? Toen vonden we 317.000 bijstandsuitkeringen nog poepveel. Maar wat dacht u van de ww-uitkeringen? Die stonden begin 2013 nog op 340.000, maar de UWV verwacht dat dit eind 2014 zo rond de 440.000 zal liggen. Highfives en drie zoenen voor je moeder, we zijn lekker bezig, mensen. Hang de ontslagslingers op en blaas de afgewezen sollicitatiebriefballonnen vol met zuurstof. Dit is wel een feestje waard. Gaat ergens rond de belachelijk en de absurd veel euro's kosten, al die ww-uitkeringen, maar dan heb je wel een leger aan gesubsidieerde thuiszitters dankzij de crisis. Dus. 317.000 bijstandsuitkeringen (in 2012), 340.00 ww-uitkeringen (in 2013), 230.000 Wajongers (in 2013), 3,1 miljoen AOW-uitkeringen (in 2013) en zo kunnen we nog wel even doorgaan, zodat we uitkomen op 34,8 miljard euro aan uitkeringen in het eerste kwartaal van 2013. Dus ongeveer 137,6 miljard voor dit jaar. Aan uitkeringen. En ons Bruto Binnenlands Product in 2012 was 607 miljard. Dus. Het totaal aan uitkeringen is gelijk aan een kwart van ons Bruto Binnenlands Product. En het is groeiende. Niet zo gek dat de UWV een tekort van 5,4 miljard verwacht. Dat gelukkig niet ten koste gaat van de uitbetaling van uitkeringen, uiteraard. Hoe lief en vriendelijk en beschaafd kun je zijn als land? Goed bezig, lui. Weet u weer waar u precies voor werkt. Gelukkig hebben we een kabinet dat deze crisis met de klauwen uit de mouwen aanpakt en geen geld over de balk smijt richting bijvoorbeeld JSF's en de EU. O nee, wacht.. Fuck.. flopkabinet. Daar zou iemand eens een massaprotest tegen moeten organiseren.