Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 29146 tot 29150
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 11 juli 2013

Goudprijs stijgt door uitspraken Bernanke

De goudprijs is weer in de lift. Gisteravond liet Fed-voorzitter Bernanke weten dat de arbeidsmarkt voorlopig nog monetaire stimulering nodig heeft en dat de lage rente daar ook ruimte voor biedt. De helft van het comité wil eind dit jaar het QE programma stopzetten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 11 juli 2013

4 redenen voor een LAGERE goudprijs dit najaar

Afgelopen week deelden we 4 redenen waarom de goudprijs zou stijgen dit najaar. Volgens vermogensbeheerder BlackRock zal goud echter nog verder zakken. De vrees voor massale inflatie bleek onterecht & dat betekent slecht nieuws voor goud.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 11 juli 2013

Thorium, de alternatieve kernenergie

Vergeet uranium, kernbommen en Fukushima-achtige problemen, thorium is achter de coulissen bezig met een ware opmars.

Thorium is een zacht zilverwit metaal met schijnbaar eindeloze voordelen ten opzichte van het gevaarlijke uranium. Thorium werd in de 18e eeuw ontdekt door de Zweed

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 11 juli 2013

Suriname getroffen door lagere goudprijs

De economie van Suriname leunt sterk op de export van grondstoffen. Vooral olie en goud vormen een belangrijke bron van inkomsten. Door de daling van de goudprijs vallen de opbrengsten van goudmijnen tegen. Op lange termijn kan dat de economische groei onder druk zetten.

Bron: belegger.nl
Geplaatst: donderdag 11 juli 2013

Economie VS nog nooit zo gezond

AMSTERDAM (Belegger.nl) - De Amerikaanse economie is de afgelopen 20 jaar niet zo gezond geweest als nu. Het bankensysteem in Europa blijft echter een pijnpunt voor de aandelenmarkten. Maar ondanks de recente onzekerheid in de markt, blijft het sentiment gunstig gestemd voor aandelen. 'Vooral bedrijven in de technologie, gezondheidszorg en financiƫle dienstverlening zullen de komende tijd in de belangstelling staan.'