Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 29181 tot 29185
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 juli 2013

Goldman Sachs ziet China nog altijd zitten

De argwaan t.o.v. China is de laatste tijd weer toegenomen en daar zijn verschillende redenen voor. Enkele macro-economische data hebben niet helemaal gegeven wat er van werd verwacht. Meteen is iedereen opnieuw ‘harde landing’ beginnen te schreeuwen.

Bron: iexprofs.nl
Geplaatst: donderdag 11 juli 2013

Nieuwe fase in de beleggingscyclus

Markten reageerden heftig op het vooruitzicht dat de Federal Reserve dit jaar zou kunnen beginnen met het afbouwen ('tapering') van haar obligatie-aankoopprogramma. Ondanks de verwarring die ontstond over het verdere verloop van het monetaire beleid in de VS is de boodschap van de Amerikaanse centrale bank vrij helder: QE3 wordt alleen afgebouwd indien de Amerikaanse groei óf inflatie versnelt.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 11 juli 2013

Saoedi-Texas: Amerikaanse staat plaatst zich tussen OPEC-reuzen

De Amerikaanse staat Texas pompt op dagbasis meer dan 2,13 miljoen vaten olie op. De productie in maart benaderde die van het recordniveau van 1984 toen 75 miljoen werden opgepompt. Mocht Texas een land zijn dan behoorde het vandaag tot ‘werelds 15 grootste olieproducenten.  De productie is de voorbije drie jaar dankzij nieuwe boortechnieken zo goed als verdubbeld en komt nu in de buurt van die van OPEC-zwaargewichten als Venezuela, Koeweit en Nigeria. In totaal produceerden de VS in april 221 miljoen vaten olie, een derde daarvan werd in Texas opgepompt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 11 juli 2013

Goud verhuist massaal naar China

Er wordt steeds meer fysiek goud ingevoerd in Hong Kong, de stadstaat die men kan beschouwen als een doorvoerhaven van het Chinese vasteland. In 2012 werd er netto 743 ton goud ingevoerd, bijna een kwart van de wereldwijde vraag! In 2013 zal dat volume ruimschoots overtroffen worden.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 11 juli 2013

Goudprijs stijgt door uitspraken Bernanke

De goudprijs is weer in de lift. Gisteravond liet Fed-voorzitter Bernanke weten dat de arbeidsmarkt voorlopig nog monetaire stimulering nodig heeft en dat de lage rente daar ook ruimte voor biedt. De helft van het comité wil eind dit jaar het QE programma stopzetten.