Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 29186 tot 29190
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 19 juli 2013

Stad Detroit vraagt faillissement aan

De Amerikaanse stad Detroit heeft donderdag het faillissement aangevraagd voor een federale rechtbank. Dat maakte een woordvoerder van de stad bekend. De stad, bekend om zijn auto-industrie, heeft naar verluidt een schuld van tussen de 18 en 20 miljard dollar.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 18 juli 2013

Dow Jones bereikt nieuwe recordhoogte

De Dow Jones-index in New York bereikte vandaag een nieuwe recordhoogte. Ook de S&P500-index staat op het hoogste peil in zijn geschiedenis. De Amerikaanse graadmeters werden opgestuwd door gunstige macro-economische cijfers, goede kwartaalresultaten van onder meer Morgan Stanley en uitspraken van voorzitter Ben Bernanke van de Amerikaanse centrale bank.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 18 juli 2013

Detroit vraagt surseance van betaling aan

Detroit heeft donderdag surseance van betaling aangevraagd. Het is de grootste stad in de Amerikaanse geschiedenis die die stap neemt. 

Bron: gelddorst.nl
Geplaatst: donderdag 18 juli 2013

Nederlanders maken zich meer zorgen over werkloosheid en pensioen

Nederlanders maken zich meer zorgen over werkloosheid en pensioen

De gewone mensen maken zich meer en meer zorgen over de arbeidsmarkt. Ook over hun pensioen zitten ze in. Bijna de helft van de ondervraagden maakt zich meer zorgen over zijn pensioen dan een jaar geleden, zo blijkt uit onderzoek van ING in de afgelopen week onder gemiddeld 57.100 respondenten per dag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 juli 2013

De prijs voor deze grondstof kan weer gaan pieken

De droogte vorig jaar in de Verenigde Staten zorgde voor een sterke stijging van de graanprijzen en voor maïs in het bijzonder. De slechte oogst zorgde ook voor een daling van de voorraad maïs. Moeder natuur wil dit jaar de droogte van vorig jaar goedmaken waardoor het veel te veel heeft geregend tijdens het zaaiseizoen waardoor de prijs weer is gaan stijgen.