Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 29191 tot 29195
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 19 juli 2013

Griekse reders gaan akkoord met vrijwillige taks

De Griekse reders gaan gedurende drie jaar vrijwillig een taks heffen en die overmaken aan de staat. Ze bevestigden dat akkoord met de overheid over de bijdrage aan de financiële redding van het land. De reders krijgen bakken tegenwind omwille van de fiscale voordelen die ze genieten, hoewel de rest van het land gebukt gaat onder de belastingen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 19 juli 2013

Speculanten gaan vol in de aanval op goud

De speculatieve shortpositie in goud is in de afgelopen negen jaar nog nooit zo hoog geweest als nu. Sinds het begin van 2013 begonnen speculanten steeds meer in te zetten op een daling van de goudprijs. Met succes, want goud is dit jaar al 23% in prijs gezakt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 19 juli 2013

Goud geen goede hedge tegen inflatie

Volgens Bernanke begrijpt niemand de goudprijs. Goud is iets wat mensen kopen als bescherming tegen een financieel rampscenario, omdat het zijn waarde weet te behouden. Hij voegt eraan toe dat goud een slechte inflatie hedge is, omdat de goudprijs de inflatie niet kan voorspellen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 19 juli 2013

Frankrijk gaat een lange depressie tegemoet

De economische situatie in Frankrijk is zo beroerd dat ze theoretisch eigenlijk alleen maar beter zou kunnen gaan. Maar dat is de theorie, de praktijk wijst uit dat het vaak van kwaad naar erger gaat. Bovendien hoeven de Fransen niet te rekenen op hun regering, want die heeft tot dusver alleen maar uitgeblonken in het opstapelen van flaters.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 19 juli 2013

Panasonic bekent schuld aan prijsafspraken in VS

Daarom wordt een boete betaald van ruim 45 miljoen dollar (35 miljoen euro). Dochterbedrijf Sanyo betaalt daarnaast een boete van ruim 10,7 miljoen dollar.

Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie bekendgemaakt. Sanyo maakte prijsafspraken gemaakt over lithium ion-batterijen voor laptops.