Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 29221 tot 29225
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 10 juli 2013

Hypotheekrente sterk gedaald

De hypotheekrente is op het laagste niveau sinds 8 jaar gekomen. Voor hypotheken met een rentevaste periode van 1 tot 5 jaar stond de rente in die maand gemiddeld op 3,64 procent, blijkt uit cijfers van De Nederlandsche Bank. In juli 2005 stond de hypotheekrente voor het laatst op hetzelfde niveau.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 10 juli 2013

'Op weg naar een min of meer permanente depressie waarvan wordt aanvaard dat ze de norm is'

Het IMF stelde dinsdag voor de zoveelste keer zijn groeiprognose voor de wereldeconomie bij nadat bleek dat de economische groei in de belangrijke opkomende landen is teruggevallen. In de Financial Times vraagt Olivier Blanchard, de chief economist van het IMF, zich af of er niets meer aan de hand zou zijn dan een zware recessie:

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 10 juli 2013

Japanners kopen meer goud

Japanners tonen steeds meer belangstelling voor goud. Niet alleen groeide het grootste Japanse goud-ETF het afgelopen jaar al met 10%, ook wordt er steeds meer fysiek goud gekocht. Tussen januari en mei voerde Japan 2,5x zoveel goud in als vorig jaar. Particuliere beleggers zoeken bescherming tegen een verdere waardedaling van de yen.

Bron: waarheidzoeker.nl
Geplaatst: woensdag 10 juli 2013

Meebetalen rekeninghouders wordt voorwaarde voor redden van banken

Alle Europese landen moeten straks financieel bijspringen als een Europese bank in de problemen komt. Maar eerst dienen zowel de rekeninghouders als de aandheelhouders een bijdrage te leveren aan het redden van een bank. Dat staat in de woensdag gepresenteerde voorstellen van het dagelijks bestuur van de EU. “Het is de bedoeling dat bankverliezen worden gedragen door aandeelhouders en crediteuren in plaats van door belastingbetalers”, meldt de Commissie. Dat betekent dat spaarrekeningen boven de 100.000 euro aangesproken worden om tekorten bij banken te dekken; de zogenoemde bail-in.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 10 juli 2013

IMF waarschuwt Suriname voor lagere goudprijs

De dalende goudprijs kan een zware rem zetten op de economische groei in Suriname. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een rapport over het Zuid-Amerikaanse land.