Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 29231 tot 29235
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 28 juni 2013

Albert Edwards: “Marc Faber is juist. QE99 komt eraan”

De tapering-toespraak heeft veel teweeg gebracht op de financiële markten. Maar wat als tapering niets te maken heeft met de economische houdbaarheid vraagt Albert Edwards van SocGen zich af.

Edwards heeft het over zijn Ice-Age thesis waarbij de economie steeds lagere bodems en lagere toppen bereikt en de centrale banken kiezen voor het pad van de minste weerstand: geld printen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 28 juni 2013

Dijsselbloem: na reces plan voor ABN en SNS

DEN HAAG (ANP) - Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem komt na het zomerreces met toekomstplannen voor de genationaliseerde financiële instellingen ABN Amro, ASR en SNS Reaal. Ook reageert het kabinet dan op het vrijdag gepubliceerde rapport van de commissie-Wijffels over de Nederlandse bankensector.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 28 juni 2013

Duitse kleinhandel presteert beter dan verwacht

De kleinhandel in Duitsland doet het beter dan verwacht. De cijfers voor mei zijn voor analisten een nieuwe aanwijzing dat de economie in het grootste land van de eurozone aan het herstellen is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 28 juni 2013

Peter Grandich: “it ain’t over till the fat lady sings”

Volgens Peter Grandich is de slag om goud nog niet voorbij. Diegene die verantwoordelijk zijn voor een van de grootste prijsdalingen in de geschiedenis van goud, hebben hun doel bereikt. Goud en zilver liggen uitgeteld in de hoek waar de klappen vallen. Maar het feestje van goud is nog niet voorbij zegt

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 28 juni 2013

Hoe laag kan de goudprijs gaan?

UBS heeft berekend hoe ver de goudprijs nog kan terugvallen in hun ogen. Sinds begin dit jaar is de goudprijs in US dollar al met bijna 30 procent gedaald. Sinds de 'tapering'-hint is er al $ 125 van de prijs afgegaan. Maar we zitten dichter bij de bodem dan bij nieuwe topkoersen, aldus