Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 29236 tot 29240
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

Beschikbaar inkomen VS daalt aan snelste tempo sinds 2008

Het Amerikaanse bbp-cijfer werd neerwaarts bijgesteld naar een groei van 1,80 %. Voor de analisten een goede reden om aan te nemen dat QE 3 doorgaat in plaats van af te nemen. Slecht nieuws van de economie is goed nieuws voor de beurs. Maar er was iets dat Gains Pains & Capital is opgevallen aan de nieuwe cijfers, namelijk de daling van het beschikbaar inkomen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

Goudmijnfondsbeheerder onder vuur op CNBC

We kregen de volgende videoclip toegestuurd van CNBC, waar in een sectie van het populaire programma Fast Money men een fondsbeheerder voor goudmijnen liet opdraven.

De geviseerde man heet Joseph Foster, verantwoordelijke bij de ETF-uitgever Van Eck International. Als Foster zijn zaak probeert maken waarom beleggers goud moeten hebben, dan wordt hij meteen figuurlijk met ‘pek en veren’ overladen door het Fast Money team.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

“We blijven geloven in de goudmijnaandelen”

Goudmijnaandelen hebben hun glans verloren over de afgelopen 18 maanden. De investeerders hebben de sector massaal gedumpt, zoals ze ook de andere mijnbouwaandelen hebben gedumpt. De combinatie van een sterkere dollar en lagere grondstoffenprijzen is de ganse sector van de natural resources fataal geworden.

De gevolgen zijn dan ook niet te overzien. De Market Vectors Gold Miners Index ETF is t.o.v. vorig jaar met 45 procent in koers gedaald. Individuele mijnbouwaandelen als Barrick Gold en Newmont Mining lieten verliezen op jaarbasis van respectievelijk 53 en 36 procent optekenen.

Mijnbouwers verdienen nog altijd geld

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

Column Kees de Kort | Natte krantenwerk

Wat te vinden van het slechte groeicijfer in de VS? "Dat is wel verrassend", zegt BNR's Kees de Kort.

"Want het was de tweede herziening van een getal en dan denk je ''nou ja, een tiende erop- een tiende eraf, dat komt wel vaker voor', maar dit was echt dík lager", legt De Kort uit. "Als je dan kijkt naar wat er dan mis was, zit het gewoon door de hele economie heen. Er wordt minder geïnvesteerd, de export valt een beetje tegen, de overheid doet het wat rustiger aan en de consument doet het ook wat rustiger aan. Als je de eerste cijfers moest geloven zag het er allemaal wel aardig uit, maar na de zoveelste herziening is het allemaal weer natte krantenwerk. Dat belooft niet veel goeds voor de toekomst."

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

Geld bereikt nog niet economie door gebrek aan vertrouwen

''Als mensen vertrouwen hebben in de economie, dan willen ze wel geld hebben voor kredieten om bestedingen te doen, maar als dat vertrouwen ontbreekt, dan vragen ze dat geld niet en dan gaat dat richting de financiële markten'', aldus Jacob Schoenmaker. Hij is lyrisch over de geldgroei als indicator voor de inflatie. ''Het is een hele mooie bubble-indicator. In 2007, vlak voor de kredietcrisis, was de geldgroei nog 12%/ Als er te veel geld in de economie wordt gepompt, dan zit er veel lucht in de markt. Als de rente wordt verlaagd, dan neemt niet meteen de vraag toe''.