Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 29241 tot 29245
Bron: citareg.nl
Geplaatst: vrijdag 26 juli 2013

Noodsteun Griekenland gaat naar banken

Opnieuw krijgt Griekenland 2,5 miljard euro aan leningen nadat het parlement toestemming heeft gegeven om in de wet op te nemen dat ambtenaren om economische redenen ontslagen mogen worden. Punt is, worden ze ook ontslagen? Niet dat ik graag zie dat mensen hun baan verliezen, zelfs ambtenaren niet, maar wanneer het Griekse ambtenarencorps niet drastisch ingekrompen wordt blijft het voor de Griekse regering dweilen met de kraan open.

Griekenland telt 1 miljoen ambtenaren op een beroepsbevolking van 4,9 miljoen. Dat is 20,4 procent van de beroepsbevolking. In Nederland is dat 10 procent. Ambtenaren hebben in Griekenland een bijna onaantastbare status en het grootste plezier dat een politicus iemand in Griekenland kan doen is hem een ambtenarenbaantje bezorgen. Dat is in het verleden dan ook op grote schaal gebeurd. Niet dat deze ambtenaren allemaal een volle dagtaak hebben met nuttige werkzaamheden. Goed betaald worden ze overigens wel met talloze voordeeltjes die een gewone werknemer in Griekenland moet ontberen. Terecht dus dat de Trojka IMF/EU/ECB eisen stelt aan de Griekse regering om het ambtenarenapparaat drastisch in te korten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 26 juli 2013

Geens: Op termijn moeten we ons sociaal model aanpassen

Volgens minister van Financiƫn Koen Geens (CD&V) kan Belgiƫ in een competitieve wereld niet mee "zonder dat we ons sociaal model op termijn aanpassen". Dat zegt hij in een interview met de krant De Tijd. "In de sociale zekerheid zal men zich ooit moeten afvragen of de uitkeringen evident voor iedereen zijn", klinkt het.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 26 juli 2013

De echte reden voor de invasie in Irak

Op Marketupdate staat een interessant artikel over de Amerikaanse invasie in Irak. Dat de invasie niets te maken had met mogelijke massavernietigingswapens weet zelfs het kleinste kind. Er doen nog steeds verschillende verhalen de ronde, zo zou Saddam Hussein de petrodollar hebben willen vernietigen. Maar het artikel op MU zorgt voor nog een andere wending van het verhaal.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 26 juli 2013

Goud een bubbel? Dit bewijst het tegendeel

Wat is een bubbel eigenlijk? Een bubbel is wanneer een bepaald activa zo hard stijgt, dat iedereen wil participeren in de stijging. De waarde van de activa wordt zo groot dat het niet meer te verantwoorden is met de fundamenten van de sector. Akkoord?! Vele beweren dat goud een bubbel is, nu nog steeds, ondanks de correctie van meer dan 20 procent. Maar is dat wel zo?

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 26 juli 2013

IMF verwacht snellere groei voor VS in 2014

De Amerikaanse economische groei moet in 2014 aan kracht winnen en 2,7 procent halen, ondanks de slepende impact van de besparingsmaatregelen van de regering. Dat zei het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Volgens het IMF groeit de Amerikaanse economie dit jaar met 1,7 procent.