Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 29251 tot 29255
Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: zaterdag 27 juli 2013

Cordaid: 'Wij hebben geen statistieken nodig om de armoede in Nederland te zien'

De verschillende hulporganisaties in Haiti zijn volop bezig om zogeheten transitioal shelters te bouwen. De Nederlandse hulporganisatie Cordaid ontwikkelde een zeer inventieve woning die bestand is tegen zware regens en orkanen.

opinie 'Technocratisch geneuzel', noemt Kristel Ashra van Cordaid alle reacties op het nieuws dat de organisatie zich gaat richten op armoede in Nederland. 'Vraagstukken van armoede en sociale uitsluiting in Nederland vragen om radicaal andere oplossingen en inzet van velen.'

Of nu 9 of 10 procent van de Nederlanders onder de armoedegrens leeft, wat ons betreft is het hoe dan ook veel te hoog voor een welvarend land als Nederland

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 27 juli 2013

Fiscus kan op 1 mei 2014 bankgegevens centraal opvragen

Binnenkort heeft de fiscus er een nieuw wapen bij. Vanaf 1 mei 2014 zal het Centraal Aanspreekpunt (CAP) actief zijn, een databank met alle bankrekeningen van de Belgen. Dat schrijven De Standaard en L'Echo op basis van een publicatie in het Staatsblad.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 27 juli 2013

Achtste rijkste mens ter wereld verliest bijna volledige fortuin

De Braziliaanse miljardair Eike Batista, die vorig jaar nog op de achtste plaats van rijkste mensen ter wereld stond, is vrijwel zijn gehele vermogen kwijtgeraakt door grote schulden en tegenvallers bij zijn bedrijven. Dat meldt financieel persbureau Bloomberg.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 26 juli 2013

Is er een goudcomplot of niet?

De meeste goudbugs vinden het normaal als de prijs van goud stijgt en zoeken achter een complot als de goudprijs daalt. Er zijn verschillende complottheorie├źn over goud terug te vinden. De rally van deze week zou ook te maken hebben met de aluminiumfraude, dit zou overgeslagen zijn op de goudmarkt. Maar een complot? Echt?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 26 juli 2013

Goud, tussen hoop en vrees (Kijk op de week)

De goudprijs heeft er een goede week opzitten. Het begon maandag met een opening die $ 40 hoger lag dan vorige week vrijdag waarmee de weerstand van $ 1.300 ineens werd doorbroken. Dinsdag wist de goudprijs nog een beetje verder te stijgen naar $ 1.348, maar daar botste het op een volgende weerstand. Wat we de laatste weken zien op de goudmarkt zijn vooral technische bodems en weerstanden. Dit voedt het geloof bij mij dat de goudmarkt een markt is zoals alle andere, waar er weliswaar ingezet wordt op stijgingen en dalingen, maar waar de sterkste wint, niet de beste manipulator.