Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 29266 tot 29270
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

Arbeidsmarkt hervormen in strijd werkloosheid

In de strijd tegen werkloosheid in Europa moet niet alleen extra geld worden vrijgemaakt. Het hervormen van de arbeidsmarkt in sommige landen is ook nodig.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

“Verloren decennium voor obligaties is begonnen”

Howard Ward, chief investment officer bij Gamco Investors Inc., vertolkt de mening van het merendeel van zijn collega’s wanneer hij stelt dat het vet van de soep is op de obligatiemarkt. Het verloren decennium voor obligaties is begonnen, aldus Ward.

Zodra de Fed het signaal gaf dat het de inkoop van staatsobligaties zou afremmen, hebben grote fondsbeheerders het licht op rood gezet voor de nieuwe aankopen van Treasurys. Ze vrezen namelijk dat deze staatsobligaties gedurende lange tijd niets zullen opleveren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

Goldman Sachs ziet nu een bodem voor goud

Goldman Sachs veranderd het geweer van schouder inzake goud. Tot voor kort was de Amerikaanse zakenbank zeer negatief over de prijs van het gele edelmetaal. Meer nog, ze stond zelfs mee aan de basis van de sell off in april.

Maar nu verwacht het hoofd van de grondstoffendivisie een bodem voor goudprijs op de korte termijn. Ook over de langere termijn zal goud rond het huidige niveau blijven handelen, aldus Goldman Sachs.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

Goudprijs daalt naar laagste punt in 3 jaar

De goudprijs staat momenteel op het laagste punt sinds augustus 2010. De prijs van een troy ounce goud is inmiddels weer onder de €1.000,- gedaald. Sinds de piek de zomer van 2011, is de goudprijs nu ongeveer 35% gedaald.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

Peter Schiff: “Het zal moeilijk worden om goud terug te kopen”

Peter Schiff werd op CNBC gevraagd naar de aanhoudende verkoopgolf van goud. Volgens Schiff is dit het resultaat van de totale exit van het speculatieve geld in de goudmarkt. Maar eens als dit opklaart, kan de goudprijs sneller gaan stijgen dan dat de prijs vandaag naar beneden dondert.

Het zal dan voor iedereen die goud verkocht heeft heel moeilijk worden om het goud terug te kopen. Want denk eraan, de Fed zal niet verkrappen of temperen, maar juist hun aankopen van staatspapier verhogen en versnellen, adus Schiff.