Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 29271 tot 29275
Bron: express.be
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

Is goud dan toch een bubbel?

Goud kreeg de voorbije maanden rake klappen. Sinds Ben Bernanke begin deze maand liet uitschijnen dat het tijdperk van goedkoop geld langzaam maar zeker ten einde komt ging het edelmetaal nog eens 8% lager. Woensdag daalde het tot zijn laagste niveau in 3 jaar. Het gaat om de sterkste trimestriële daling sinds het einde van de akkoorden van Bretton Woods in 1971.

Reden voor Goldman Sachs om eens te kijken hoe goud het door de eeuwen heen deed. Wat blijkt? Tussen 1500 en 1965 verloor goud liefst 80% van zijn waarde berekend in aan de inflatie aangepaste Britse ponden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

“China kan tegen 2016 voor 2000 ton goud per jaar importeren”

Bij Standard Chartered zijn ze niet vies van uitgesproken stellingen. De zakenbank bracht een nieuwe research rapport uit over de goudmarkt, waarin men beweert dat China tegen 2016 voor maar liefst 2000 ton goud per jaar (!) kan gaan invoeren.

Bovendien blijft de interne goudproductie in China verder oplopen. Dit jaar wordt er voor 440 ton goud bovengehaald. Dit maakt dat China over enkele jaren de hele goudmarkt opslorpt, wat serieuze risico’s kan betekenen, niet enkel voor de sector maar bovenal voor het financiële systeem.

Koopwoede door lagere goudprijs

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

Helft Nederlanders beknibbelt op boodschappen

Meer dan de helft (51 procent) van de Nederlandse huishoudens heeft het afgelopen kwartaal bezuinigd op de dagelijkse boodschappen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

In Frankrijk gaat het de verkeerde kant op

Tot Jacob Schoenmaker's grote verbazing is de rente op Franse staatsobligaties nog niet fors gestegen. ''Frankrijk dreigt het probleemkind van Europa te worden, maar de rating blijft hoog. Frankrijk is te groot om te laten vallen, als het verkeerd dreigt te gaan schiet Duitsland te hulp''.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

Economie verbetert niet

De Nederlandse economie heeft ook in juni geen teken van verbetering laten zien. Het economisch beeld is aan het einde van deze maand even slecht als eind mei, zo liet het CBS donderdag weten.