Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 29296 tot 29300
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

Enkele gedachten over goud en Apple

Goud en Apple waren eens de favoriete beleggingen van vele hedge funds en particuliere beleggers. Beide hebben jarenlang gewerkt aan hun tocht naar boven om na een blow-off fase terecht te komen in een dalende trend die ze niet kunnen breken. De vergelijking tussen beide stop daar dan ook, maar technisch gezien hebben ze veel met elkaar gemeen zegt Riskreversal...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

David Tepper lacht ‘tapering’-vrees weg

Vorige week heeft Federal Reserve Chairman Ben Bernanke een steen in de kikkerpoel geworpen met zijn verklaring dat de ‘tapering’ tegen het einde van dit jaar kan beginnen. Uiteindelijk draait nu alles om de vraag hoe de markten met deze tapering zullen moeten omspringen.

De algemene bezorgdheid omtrent die ‘tapering’ wordt niet gedeeld door hedge fund manager David Tepper, vooral bekend van zijn Appaloosa Management. Integendeel zelfs, Tepper spreekt van goed nieuws en is verbaasd dat de markten niet even enthousiast reageerden als hijzelf.

Niets nieuws onder de zon

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

René Tissen: Nederland schuldenvrij!

Het beleid van de coalitiepartners met betrekking tot de diepe crisis waarin Nederland terecht is gekomen begint zorgwekkende trekjes te vertonen, zelfs hier en daar het belachelijke te raken. Nu is het weer PvdA leider Diederik Samsom die Nederland oproept tot consumeren, zelfs op grote schaal. Eerder was het premier Rutte die de aftrap deed voor wat een politieke campagne onder het motto “Nederland Koop!” lijkt te gaan worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

Enkele harde feiten over ons banksysteem

Heel het banksysteem is momenteel gebouwd op vertrouwen in plaats van fundamenten. Zolang dit vertrouwen gehandhaafd blijft, is er geen vuiltje aan de lucht. Maar zoals dat met vertrouwen gaat, kan dit heel snel veranderen. En dan zijn de problemen niet te overzien, zegt Zerohedge...

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

Italië deed de EU-dans: 'stel uit en doe alsof' of 'lieg en ontken'

Een nieuw schandaal van Griekse omvang dreigt nu de Financial Times delen van een geheim rapport kon inkijken waaruit moet blijken dat Italië in de jaren negentig van vorige eeuw derivatencontracten sloot om zijn begroting op te smukken en tot de eurozone te kunnen toetreden. Een kunstje dat ook de Grieken ons al flikten, met bereidwillige medewerking van Goldman Sachs. 

Vooral ECB-voorzitter Mario Draghi (ex-Goldman Sachs) zou in nauwe schoentjes kunnen komen omdat die directeur-generaal van de Italiaanse schatkist was toen sommige derivatencontracten werden ondertekend. Aan de hand van de beschikbare infromatie wordt het potentiële verlies van Italië op 8 miljard euro geschat.