Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 29296 tot 29300
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 8 juli 2013

Wereldeconomie wankelt weer (grafiek)

De groei van de internationale economie lijkt weer te slabakken. Dat blijkt uit berekeningen van The Economist.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 8 juli 2013

eurocrisis Griekenland

Griekenland krijgt waarschijnlijk weer een volgend stukje van de Europese Noodlening. De zogenaamde Troika heeft dat zojuist goedgekeurd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 juli 2013

Mario Draghi als centrale bankier slechtste leerling van de klas

Welke centrale bankier in de wereld verdient de hoogste cijfers voor zijn prestaties? Als we Jim McCaughan, CEO van fondsbeheerder Principal Global Investors, mogen geloven is dat niemand minder dan Bank of Japan (BOJ) Governor Haruhiko Kuroda.

Bron: waarheidzoeker.nl
Geplaatst: maandag 8 juli 2013

Niet huizenmarkt, maar hoge hypotheken grootste probleem Nederlandse economie

In tegenstelling tot wat de Europese Centrale Bank-directeur Jörg Asmussen zegt is niet de huizenmarkt, maar de hoge schulden voor gezinnen veroorzaakt door de huizenbubbel het grootste probleem voor de economie in Nederland. Diverse ‘deskundigen’ spreken over een benodigd herstel op de huizenmarkt en concluderen dat een hogere prijs goed is voor de economie. Dat is echter onjuist. De hoge rentelasten en aflossingen die gezinnen maandelijks aan de bank moeten overmaken om in een huis te kunnen wonen zetten juist een rem op de bestedingen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 8 juli 2013

Biflatie Bulletin : Werkbaar werk

Onder druk van de vergrijzing woedt al jarenlang discussie rond langer werken.  Her en der werd de pensioenleeftijd al opgetrokken.  Echter, door de stress, toenemende werkdruk en fysiek zwaar belastende arbeid is zelfs werken tot 65 al behoorlijk hard.   Daarbij komt : zijn de werkgevers wel bereid je de kans te geven? Want veelal wordt aan jonger personeel de voorkeur gegeven omdat ze gezonder, meer flexibel zouden zijn ook en vooral minder duur.  Probeer maar eens als 50-plusser een nieuwe job te vinden…