Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 29311 tot 29315
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

BlackRock: “Veel value in de mijnbouwsector”

De recente uitverkoop in de mijnbouwsector is zonder enige vorm van onderscheid gebeurd, het koren werd samen met het kaf terug naar af gestuurd. De investeerders dumpten met andere woorden zonder onderscheid de aandelen van de bedrijven actief in de sector.

De Stoxx Europe 600 basic resources sector (SXXP) is vanaf de piek in januari met meer dan een kwart in waarde gedaald, over de afgelopen 24 maanden bedraagt het verlies bijna 50 procent. De mijnbouwsector heeft het met andere woorden veel slechter gedaan dan de brede beurs.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

Goud en zilver goedkoopst in bijna drie jaar

De goudprijs is gezakt tot het laagste peil sinds september 2010, zilver was niet meer zo goedkoop sinds augustus van dat jaar. Een verklaring moet worden gezocht bij enerzijds de duurder wordende dollar en anderzijds de verwachting van een gewijzigd stimulusbeleid door het Amerikaanse stelsel van centrale banken (Fed).

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

China: O’Neill vs. Faber

Marc Faber en Jim O'Neill, Dr. Doom en Mr. BRIC, hebben tegenovergestelde meningen als het over China gaat. De ene voorspelt een slechte afloop van wat er in China aan de gang is terwijl de andere denkt dat het allemaal wel mee zal vallen. Dit is wat beide heren te zeggen hebben volgens CNBC.

Marc Faber is het helemaal niet eens met O'Neill die zegt dat er helemaal geen credit crunch gaande is in China. Volgens O'Neill is het grootste probleem in China dat de bevolking nog steeds teveel spaart. Als China de rentevoet fors wil verlagen, kunnen ze dat binnen enkele seconden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

JPMorgan: “We vertrouwen Italië niet”

Het ziet er naar uit dat Europa naar een volgende crisis evolueert, nu her en der de politieke spanningen in Zuid-Europa terug opflakkeren, waardoor de rentes een u-bocht hebben gemaakt.

Volgens JP Morgan vormt met name Itali het grootste risico op een escalatie, vooral nu Berlusconi politiek is uitgeschakeld. Wie had dat ooit durven denken?! Maar ook in de buurlanden nemen de spanningen zienderogen toe.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

Bankencrisis + grote vraag groeilanden = steun voor goudprijs!

In de gegeven omstandigheden is het moeilijk om positieve factoren te bedenken die de goudprijs uit het slop kunnen halen. Uit een rondvraag gedaan bij waarnemers blijkt nochtans dat niet iedereen de mond heeft opgegeven. Er zijn wel degelijk een paar factoren die het tij kunnen doen keren.

Op de 1ste plaats is er de vraag vanuit de groeilanden, die ondanks de daling van de goudprijs enorm groot blijft. Vorig jaar steeg de vraag naar goud vanuit India met ruim een kwart, terwijl de vraag vanuit China met 20% steeg. Die vraag zal ook in de toekomst groot blijven.