Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 29316 tot 29320
Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

Column Kees de Kort | Elkaar vertrouwen? Nee natuurlijk

De Chicago Fed probeert met één getal de ontwikkeling van de Amerikaanse economie weer te geven, zegt BNR's Kees de Kort. Het resultaat? "Een mini-plusje, that's it."

De Kort: "Dat getal bestaat uit een optelsom van een stuk of 80 indicatoren, verspreid over een aantal terreinen, en het mondt uit in een getalletje. De ontwikkeling van het getal is heel simpel: het sukkelt voort. Dat is echt álles wat er over gezegd kan worden. Het groeit een beetje. Dat is hét verhaal van die

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

Wil president Barack Obama af van Ben Bernanke?

Wil president Barack Obama af van Ben Bernanke? Deze vraag kunnen we ons stellen naar aanleiding van de verklaring van de Amerikaanse president dat de Fed-president een hele tijd langer op zijn post is gebleven dan hij zelf had gewild. Of dan hij was verondersteld te doen, zo voegde Obama er nog aan toe.

De president spaarde overigens zijn lof voor de centrale bankier niet, die naar zijn mening een geweldige job heeft gedaan. De vraag die we ons nu stellen is allereerst of Bernanke de bons heeft gekregen. Een tweede – eveneens logische vraag – is wie hem zal opvolgen.

Wat wil Obama eigenlijk ?

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

Column Kees de Kort | Nog net geen kurken eraf

Wat is er mis met de Amerikaanse economie dat de Fed nu zegt: 'we moeten blijven steunen en misschien gaan we dan straks wat minder steunen'? De halfslachtige boodschap van de Fed zorgt ook bij Kees de Kort voor de nodige verwarring.

"Als je kijkt naar de verwachtingen van de Fed, dan verwachten ze dat de groei aantrekt, de werkloosheid verder afneemt en de inflatie laag blijft. Dat lijkt me geen kurken eraf-scenario, maar best aardig. Wat er mis is? Geen idee!", zegt BNR's economiecommentator.

Bron: nos.nl
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

Ierse bankiers logen om staatssteun te krijgen

Audio fragment

Ierse bankiers hebben hun regering doelbewust voorgelogen. Op die manier wisten ze miljarden overheidssteun op te strijken. Dit blijkt uit uitgelekte tapes van telefoongesprekken tussen managers van de Anglo Irish Bank.Ierland is geschokt door de gewetenloosheid van de bankiers. Correspondent Arjen van der Horst in Londen vertelt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

'Monetair beleid kan geen groei creëren'

Centrale banken kunnen geen economische groei creëren en ze kunnen ook het gebrek aan concurrentievermogen onder bedrijven niet oplossen, benadrukte de president van de Europese Centrale Bank (ECB) Mario Draghi, woensdagochtend in een toespraak in Parijs. Hij riep landen dan ook op om hun economie verder te hervormen.