Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 29341 tot 29345
Bron: iex.nl
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

Bodemvissen in goudmijnen

Dat goud al tijden lager gaat, zal voor weinig lezers als een verrassing komen. De goudprijs zette in september 2011 zijn record neer boven 1900 dollar en ging daarna gestaag lager. Ook in 2012, ondanks een lichte stijging op jaarbasis, wist de prijs per saldo nooit echt meer uit te breken.

In 2013 ging het van kwaad naar erger. Goud dook uiteindelijk door de jarenlange steun rond 1550 dollar. Vandaag noteert de goudprijs alweer onder 1300 dollar. Hiermee is 3 jaar koerswinst voor het edelmetaal in rook opgegaan.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

Goudprijs blijft onder druk door 'taper' angst Fed

De goudprijs zakt ook woensdag verder weg, nog altijd onder druk door de angst dat de Amerikaanse Federal Reserve nog dit jaar een start maakt met het afbouwen van zijn obligatie-opkoopprogramma.

Omstreeks 11.45 uur noteert de augustusfuture voor goud op $1.224,00 per troy ounce, een verlies van 4,0%, of $51,00. De julifuture voor zilver verliest 5,8%, of $1,14 en noteert op $18,40 per troy ounce.

Bron: tijd.be
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

Gelooft u nog in goud?

De dataspecialisten bij Bloomberg zeggen dat de daling van het goud met zo'n 22 procent sinds april betekent dat het gele metaal (foto Reuters) op weg is naar zijn slechtste kwartaalprestatie sinds... 1920. 

U weet wel, 1920 was het jaar dat Houdini nog volop actief was, Gandhi zijn geweldloos protest tegen de Britten vorm gaf, Al Capone van New York naar Chicago verhuisde en Adolf Hitler zijn Nazi partij organiseerde. 

Waarom zakt het goud? Collega Stijn Demeester analyseerde de toestand in de krant van vandaag. Door de aankondigingen van de Fed die rentestijgingen veroorzaakten, door nieuwe taksen en financieringsbelemmeringen in India (waar mensen graag goud kopen) en het einde van het huwelijksseizoen daar, het feit dat er vooralsnog geen hyperinflatie in zicht is. Gevolg: zowat iedere zakenbank verlaagde de verwachtingen voor de goudprijs. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

Het Chinese schaduwbanksysteem in beeld

Onderstaande grafiek geeft een beeld over het ontstaan van het Chinese schaduwbanksysteem en waarom de Chinese overheid daar weinig vat op heeft. De Chinese overheid is erin geslaagd de kredietcreatie bij de Chinese banken te verlagen, maar slaagde er niet in om de niet-Chinese banken en niet-financiële bedrijven tegen te houden steeds meer kredieten te maken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

Italië verliest mogelijk miljarden op derivaten

Italië verliest mogelijk € 8 miljard op derivatenposities die het herstructureerde op het (voorlopig) hoogtepunt van de Europese crisis. Het bedrag is des te opvallender omdat het over een positie van € 31,7 miljard gaat, dan is een verlies van € 8 miljard behoorlijk veel. Dit blijkt uit een rapport dat de Financial Times in handen heeft gekregen.