EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 29351 tot 29355 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 23 september 2013

Kinderarbeid neemt in tien jaar met eenderde af

© getty. Kinderarbeid is in tien jaar tijd wereldwijd met eenderde afgenomen. Werkten in 2000 ruim 245 miljoen kinderen van 5 tot 17 jaar, vorig jaar waren het er naar schatting 168 miljoen.

Dit stelt de internationale arbeidsorganisatie ILO in een vandaag gepubliceerd onderzoek, Making progress against child labour. De daling is het sterkst in Azië, het continent met het grootste aantal werkende kinderen. Daar werken er nog 78 miljoen, wat 36 miljoen minder is dan twaalf jaar geleden. Afrika spant de kroon als het gaat om het percentage kinderen dat niet naar school gaat maar op het land of in een fabriek werkt: één op de vijf (59 miljoen in totaal). Van alle kinderarbeid wereldwijd komt 35 procent voor rekening van Afrika, dat was in 2000 nog 30 procent.

Lees verder op volkskrant.nl
Geplaatst op: maandag 23 september 2013

Handelaars juichen plannen afschaffing maaltijdcheques toe

De Belgische handelaars juichen de plannen van vicepremier en minister van Economie Johan Vande Lanotte toe om de maaltijdcheques te vervangen door een extra nettoloon, meldt sectorfederatie Comeos vandaag.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: maandag 23 september 2013

Meer dan drie miljoen Grieken hebben geen ziekteverzekering

Meer dan drie miljoen Grieken hebben geen ziekteverzekering en hebben dus ook geen toegang tot de openbare gezondheidszorg. Dat aantal zou tot vier miljoen kunnen oplopen omdat winkeliers die hun zaak sloten er niet zijn bijgeteld, evenmin als werkloze bouwvakkers die hun recht op medische zorgen verliezen van zodra ze geen bijdragen meer betalen. Het aantal ligt nog hoger indien de gezinsleden van de niet-verzekerden worden meegeteld. Momenteel hebben ruim zes miljoen Grieken wél een ziekteverzekering.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: maandag 23 september 2013

Overwinning Merkel heeft geen invloed op euro en financiële markten

De uitslag van de parlementsverkiezingen in Duitsland heeft nagenoeg geen effect gehad op de koers van de euro. De eenheidsmunt kost vandaag met 1,3530 dollar zowat evenveel als vrijdagavond. De financiële markten reageren ook nauwelijks op de Duitse verkiezingsuitslag.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: maandag 23 september 2013

Nieuwe stakingsgolf in Griekenland

In Griekenland vindt vandaag een nieuwe stakingsgolf plaats. Onderwijzers van de middelbare scholen hebben er voor 48 uur het werk neergelegd en ook personeel bij lokale overheden staakt. Op veel plaatsen wordt het vuilnis niet meer opgehaald. Morgen zal de stakingsgolf naar verwachting een hoogtepunt bereiken.

Lees verder op HLN.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs