Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 29351 tot 29355
Bron: prizewize.nl
Geplaatst: dinsdag 23 juli 2013

Op 1 augustus verandert de energiemarkt

De energiemarkt zit ingewikkeld in elkaar. Zelfs voor energiebedrijven: de liberalisering in 2004 zorgde even voor een administratieve chaos. Gelukkig wordt de energiemarkt op 1 augustus voor iedereen eindelijk iets duidelijker.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 23 juli 2013

Indiase centrale bank beperkt import goud

De Reserve Bank of India (RBI) heeft opnieuw beperkingen opgelegd aan de import van goud. Vanaf nu moet een vijfde deel van al het geïmporteerde goud ook weer geëxporteerd worden. Haalt een handelshuis dat quotum niet, dan mogen ze minder goud importeren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 23 juli 2013

Hoe ons monetair systeem werkt en waar het faalt

Onderstaande video is een van de beste en best begrijpbare uiteenzettingen over ons financieel systeem die ik in lange tijd gezien heb. Het legt uit hoe de monetaire situatie van vandaag gegroeid is uit de evolutie van de geschiedenis. Het legt ook uit hoe het komt dat we steeds minder met ons geld kunnen kopen. Ten slotte laat het zien hoe en waar ons monetair systeem faalt en wat we er tegen kunnen doen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 23 juli 2013

Spanje moet extra “lenen” om pensioenen te betalen

Spanje heeft noodgedwongen geld moet "lenen" uit de pot van de sociale zekerheid om zijn pensioenen uit te betalen. In de zomer krijgen de Spaanse gepensioneerden twee keer uitbetaald. In het begin van de maand moest de Spaanse overheid voor de eerste keer goochelen met miljarden, begin deze week moest de Spaanse overheid voor de tweede keer de trukendoos bovenhalen, aldus

Bron: waarheidzoeker.nl
Geplaatst: dinsdag 23 juli 2013

Bedrijven steeds rijker, maar inkomen bevolking groeit al 15 jaar nauwelijks

Het Nederlandse volk is de afgelopen 15 jaar nauwelijks meer gaan verdienen. De groei van net bruto binnenlands komt niet ten goede aan de bevolking, maar vooral aan het bedrijfsleven. Al twintig jaar blijft in Nederland de groei van het beschikbare huishoudinkomen achter bij de groei van het bruto binnenlands product. Terwijl het bedrijfsleven zijn inkomensaandeel heeft weten te vergroten. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse Bank.

Men zou verwachten dat over een langere periode bezien de ontwikkeling van het inkomen van Nederlandse huishoudens ongeveer gelijk is aan die van de productie. Als het Nederlandse bruto binnenlands product (bbp) toeneemt, valt er immers meer inkomen te verdelen onder iedereen die daaraan heeft bijgedragen, zoals huishoudens.