Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 29361 tot 29365
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 juni 2013

10 redenen waarom de VS de globale economie blijft domineren

Momenteel presteert de Amerikaanse economie niet onaardig. Maar er hangt de nodige onzekerheid boven hun hoofd door de gevolgen van de sequester en de mogelijke tapering.

BusinessInsider vond echter nog 10 redenen waar de Verenigde Staten de komende jaren de globale economie zal blijven domineren.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: maandag 24 juni 2013

Jongeren zowel bezorgd als zorgeloos over pensioen

Paul Koopman, Verbond van Verzekeraars: 'Het kabinet heeft natuurlijk het recht in te grijpen in de pensioenen. Maar dan moeten ze wel eerlijk zijn over de consequenties, zodat mensen daar rekening mee kunnen houden.' Robbert Coenmans, FNV Jong: 'Als het kabinetsvoorstel doorgaat kunnen we minder sparen met z'n allen, wat betekent dat jongeren 20 tot 30 procent minder pensioen opbouwen.'

Paul Koopman van het Verbond van Verzekeraars vindt dat een opmerkelijke uitkomst, omdat in de praktijk jongeren vaak het minst geïnteresseerd zijn in hoe het pensioen in Nederland is geregeld. ''Maar het is wel zo dat de maatregelen die het kabinet nu neemt jongeren tussen de 18 en 35 het hardst raken.''

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 24 juni 2013

ING: China is nu één van de allergrootste risico's

China is één van de allergrootste risico's voor beleggers.

Dat zegt Valentijn van Nieuwenhuijzen, hoofd strategie bij ING Investment Management bij de presentatie van de Mid-year Outlook 2013. ''In China is veel overcapaciteit, deels door het door de staat opgelegde beleid. De Chinese centrale bank heeft de kredietkraan deels dichtgedraaid. Daarbij spelen ook politieke redenen mee. Beijing wil de regio's meer in de hand houden. Deze bleven de afgelopen jaren via banken maar kredieten verstrekken om groei te realiseren.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 24 juni 2013

Beleggers vrezen kredietcrisis in China

De Europese aandelenmarkten leverden maandag flink in. Beleggers vrezen voor een kredietcrisis in China nadat de centrale bank van het land had aangegeven dat er geen extra geld in de economie wordt gepompt. Ook speelde speculatie over het moment waarop de Amerikaanse centrale bank begint met het afbouwen van steun, de beurzen parten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 juni 2013

Hoe zit het met Sprott en Soros en hun goudmijnen

Slecht nieuws voor Georges Soros en Eric Sprott. Beide hebben de laatste maanden hun fysiek goud en zilver omgezet naar goud- en zilvermijnaandelen. Door de daling op de beurs en de daling van goud en zilver gaan de mijnaandelen vele malen harder onderuit. Op korte termijn lijkt dit niet de beste beslissing te zijn geweest.

Georges Soros kocht onlangs voor 25 miljoen dollar aan call opties op GDXJ, een korf van kleine en middelgrote goudmijnaandelen. Deze goudmijnaandelen hebben het de laatste tijd extra moeilijk onder de dalende goudprijs om aan voldoende financiering te geraken, Soros heeft dus een grote gok gewaagd met zijn positie.