Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 29366 tot 29370
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 25 juni 2013

Welke overbevolking? Aarde kan makkelijk 20 miljard mensen aan...

Doemvoorspellingen over de komende overbevolkingscrisis worden al ruim twee eeuwen tot vervelens toe herhaald, maar Mark Littlewood schrijft in The Times dat de huidige rampprofeten nu even verkeerd zitten als de oorspronkelijke Malthusianen.

Volgens tal van opiniemakers en de Verenigde Naties is de bevolkingscrisis dé globale ramp van onze tijd. We zouden zo veel consumeren dat we onze kinderen en kleinkinderen veroordelen tot een ellendige toekomst op een verkrachte planeet en de enige manier om die Apocalyps te voorkomen is door het aantal mensen te beperken en met zijn allen minder te gaan consumeren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 25 juni 2013

ECB-bestuurder ziet nog geen einde aan steunbeleid

De Europese Centrale Bank (ECB) houdt voorlopig vast aan het versoepelde monetaire beleid en de uitzonderlijke maatregelen die bedoeld zijn om de eurozone uit de langste recessie ooit te helpen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 25 juni 2013

Waar ligt pijngrens voor Spanje?

''Het heeft er alles van weg dat de monetaire verruiming in de VS ook de rentes in Europa omlaag heeft geduwd. Sinds de mededeling van de Fed van vorige week dat stimulering wordt afgebouwd is de Spaanse tien jaars rente fors gestegen van 4,3% tot nu 5,1%. Dat brengt Spanje langzamerhand richting gevarenzone'', aldus Roland Koopman. ''Ik weet niet precies waar de pijngrens voor Spanje ligt, maar er zijn veel problemen met hoge werkloosheid en een krimende economie. De vraag was tot nu toe wanneer Spanje gaat aankloppen om steun, maar ze willen geen IMF en Europese Commissie die over hun schouder meekijken''.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 25 juni 2013

Chinese overheid geeft verklaring voor bankencrisis

De Chinese regering reageerde op de onverwachte stijging van de rente op heel korte termijn door een verklaring die aan duidelijkheid niets ten wensen overliet. Volgens Beijing staat het financieel systeem ten dienste van de economie. Op dat vlak zijn er nog bijkomende maatregelen te treffen.

De Chinese overheid zal juiste maatregelen treffen om economische groei te stimuleren, zo werd verzekerd. Premier Li Keqiang zal onder andere de kredietverstrekking aan de bedrijven veilig stellen en zal daarbij op de eerste plaats de sleutelsectoren bedienen.

Bewaking tegen financiële risico’s zal worden opgetrokken

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: dinsdag 25 juni 2013

Britten bezoeken 400.000 probleemgezinnen

Zo'n 400.000 probleemgezinnen in Groot-Brittannië kunnen een ochtendbezoek verwachten van ambtenaren. De Britse regering wil ze daarmee stimuleren om werk te zoeken en hun kinderen naar school te sturen. Dat meldde de Britse krant The Telegraph dinsdag.