Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 29381 tot 29385
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 24 juni 2013

ING: China is nu één van de allergrootste risico's

China is één van de allergrootste risico's voor beleggers.

Dat zegt Valentijn van Nieuwenhuijzen, hoofd strategie bij ING Investment Management bij de presentatie van de Mid-year Outlook 2013. ''In China is veel overcapaciteit, deels door het door de staat opgelegde beleid. De Chinese centrale bank heeft de kredietkraan deels dichtgedraaid. Daarbij spelen ook politieke redenen mee. Beijing wil de regio's meer in de hand houden. Deze bleven de afgelopen jaren via banken maar kredieten verstrekken om groei te realiseren.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 24 juni 2013

Beleggers vrezen kredietcrisis in China

De Europese aandelenmarkten leverden maandag flink in. Beleggers vrezen voor een kredietcrisis in China nadat de centrale bank van het land had aangegeven dat er geen extra geld in de economie wordt gepompt. Ook speelde speculatie over het moment waarop de Amerikaanse centrale bank begint met het afbouwen van steun, de beurzen parten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 juni 2013

Hoe zit het met Sprott en Soros en hun goudmijnen

Slecht nieuws voor Georges Soros en Eric Sprott. Beide hebben de laatste maanden hun fysiek goud en zilver omgezet naar goud- en zilvermijnaandelen. Door de daling op de beurs en de daling van goud en zilver gaan de mijnaandelen vele malen harder onderuit. Op korte termijn lijkt dit niet de beste beslissing te zijn geweest.

Georges Soros kocht onlangs voor 25 miljoen dollar aan call opties op GDXJ, een korf van kleine en middelgrote goudmijnaandelen. Deze goudmijnaandelen hebben het de laatste tijd extra moeilijk onder de dalende goudprijs om aan voldoende financiering te geraken, Soros heeft dus een grote gok gewaagd met zijn positie.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 24 juni 2013

China zet beurzen een hak

De Brusselse aandelenmarkt is de nieuwe week met een sterke terugval gestart. De Bel20-beursindex verloor 2,33 procent, om te stranden op 2.453,11 punten. Alle twintig waarden uit de elitegroep liepen averij op, al kregen vooral KBC, Delhaize en Colruyt klappen. De terugval was hoofdzakelijk het gevolg van een toenemende vrees voor een harde landing van de Chinese economie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 juni 2013

Waarom de rijken rijker worden in de VS uitgelegd in 100 seconden

De inkomensongelijkheid in de Verenigde Staten is er niet vanzelf gekomen, het is gecreëerd zegt onderstaande video. Momenteel bezit de rijkste 1 % van de bevolking 35 % van de welvaart. Het beleid van de overheid en de centrale bank heeft niets gedaan voor de gewone burger, het heeft enkel en alleen het grote geld verhuisd naar de rijkste der rijken. Onderstaande video legt het uit: