Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 29391 tot 29395
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 24 juni 2013

De Braziliaanse boodschap voor Europa

Europa moet de boodschap van de Braziliaanse jongeren ter harte nemen, schrijft de Franse krant Libération, naar aanleiding van het straatprotest:

‘Europse democratieën moeten niet denken dat een oceaan hen voor de protestbeweging die Brazilië in haar greep heeft kan behoeden. Ze doen er dan ook niet slecht aan de soms verwarrende boodschappen van de betogers in Rio de Janeiro, Brasília en São Paulo ernstig te nemen. Want boven alles gaat het om de woede van een gedesillusioneerde generatie jongeren die getraumatiseerd is door de crisis, bang voor de toekomst en die haar geloof in de politiek is verloren.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 24 juni 2013

Citigroup wordt eerste Amerikaanse bank in Irak

Citigroup heeft van de Iraakse centrale bank een voorlopige toestemming gekregen om een kantoor te openen in Bagdad. Het zou daarmee de eerste Amerikaanse bank worden met een filiaal in de republiek, zo meldt Citigroup.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 24 juni 2013

De genadeslag voor de belastingontduiker: Italiaanse fiscus heeft automatische toegang tot alle bankrekeningen

De Italiaanse fiscus kan voortaan de bankrekeningen van burgers systematische controleren zonder dat daar een gerechtelijk bevelschrift voor nodig is. Het land heeft daarvoor een controversiëel informaticasysteem op poten gezet, meldt La Repubblica, dat de fiscus toelaat alle financiële informatie van zijn burgers op te vragen: ‘Rekeningen, deposito's van aandelen, vermogensbeheer, beleggingsfondsen, pensioenfondsen, credit cards, de aan- en verkoop van edelmetalen en ook kluisjes.’

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 24 juni 2013

Einde Chinees groeiwonder lijkt in zicht

Nieuws uit China vandaag is van grote invloed op de aandelenmarkten wereldwijd. Want in het land is, zo lijkt het, sprake van een heuse kredietcrisis.

De Chinese interbancaire rente - de rente die banken onderling berekenen voor bijvoorbeeld leningen - die is omhoog geschoten. Even zelfs tot wel 13 procent. 'Dit is zeer verontrustend', zegt beurscommentator Durk Veenstra. 'Als de korte termijn rente al zo hoog is valt alles plat. Niemand zal meer zaken meer met elkaar doen. Dat kan de economie smoren.'

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 24 juni 2013

Profiteer nu van ‘window dressing’

Het is een klassiek fenomeen en het staat op de beurs van Wall Street bekend als window dressing. Aandelen die het tijdens een bepaalde kwartaalperiode erg goed hebben gedaan, zetten er in de laatste dagen van diezelfde kwartaalperiode vaak nog een tandje bij.

Wat is er aan de hand? Op het einde van het kwartaal gaan de fondsbeheerders de samenstelling van hun portefeuille vergelijken met de aandelen die het op de beurs het best gepresteerd hebben.

De portefeuille beter doen lijken dan hij in feite is