Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 29391 tot 29395
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 juli 2013

“De zomer van 2013 kan de zomer van de cyclicals worden”

De beurs van Wall Street heeft de afgelopen weken een tandje teruggedraaid maar de vooruitzichten blijven ongewijzigd gunstig. Er is heel wat turbulentie op de wereldmarkten geweest, maar het onderliggende bullish verhaal is nog altijd ongeschonden aanwezig.

Bron: rtlnieuws.nl
Geplaatst: woensdag 3 juli 2013

Benzine in Nederland het duurste van Europa

Verschillen brandstofprijzen

De brandstofprijzen in Europese landen lopen nog altijd ver uiteen. Vooral in Luxemburg, Spanje en Zwitserland is brandstof een stuk goedkoper. Tank je slim, dan scheelt dat snel enkele tientallen euro's op een vakantiereis.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 3 juli 2013

Portugal... de zomer van de zwarte zwaan?

Black Swan. Hoewel de Portugese premier Pedro Passos Coelho zijn kiezers verzekerde geen ontslag te zullen nemen, lijkt de val van de Portugese regering onvermijdelijk. Volgens Steen Jakobsen, de chief economist van de Saxo Bank, is de kans groot dat nog binnen de 48 uur gebeurt. De econoom spreektin dat verband van een 'black swan'of 'zwarte zwaan'. Dat is een evenement dat aan drie criteria moet voldoen: ze is onvoorspelbaar, ze creëert een geweldig impact en nadat de voorspelling is uitgekomen zal er een uitleg aan worden gekoppeld die de voorspelling minder uitzonderlijk maakt dan ze in werkelijkheid was.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 3 juli 2013

Nederlandse topeconoom gearresteerd wegens stalking van Citigroup chief economist Willem Buiter

Op haar vierde wilde Helen Mees niets minder dan minister van Financiën worden. Maar dat zal er niet meer van komen nu de Nederlandse in New York is gearresteerd wegens stalking van haar landgenoot en Citigroup chief economist Willem Buiter. Deze Nederlander met de Brits-Amerikaanse nationaliteit is ook hoogleraar aan de London School of Economics.

Helen Mees is gepromoveerd en Adjunct Associate Professor aan de New York University Wagner Graduate School of Public Service. Daarvoor was ze verbonden aan de Erasmus Universiteit en de Universiteit van Tilburg. Ze heeft een wekelijkse column in Het Financieele Dagblad en is medeoprichtster van Women on Top. Haar werk is onder meer gepubliceerd in The New York Times, de Financial Times en Le Monde.

Mees zou de voorbije 2 jaar Buiter meer dan 1.000 mails hebben gestuurd, inclusief naaktfoto’s van zichzelf en andere vrouwen. Mees en Buiter zouden een tijd een relatie hebben gehad, maar toen die ten einde liep raakte Mees door haar voormalige geliefde geobsedeerd.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 3 juli 2013

Column Kees de Kort | De auto als spiegel van de economie

Kees de Kort gelooft ze gewoon niet, de Chinezen. Een geweldig groeicijfer, maar de deelcijfers laten steeds een ander beeld zien. Nu is het weer de inkoopmanagersindex voor de dienstverlening. “Dit is het zoveelste bewijs dat er een beetje leven in de Chinese economie zit, and thats it.”