EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
56
kliks
32
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 2941 tot 2945
Geplaatst op: woensdag 5 april 2017

Hoeveel geld zou je moeten hebben op jouw leeftijd?

Hoeveel geld is voldoende? Stel, je hebt €10.000 op je spaarrekening maar je vriend al €25.000. Je buurman heeft maar €5.000 gespaard. Heb je dan genoeg, te veel of te weinig? Veel hangt af van jouw leeftijd. Wanneer je jong bent, is het logisch dat je minder hebt. Maar hoeveel moet je dan sparen om op schema te blijven?

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 5 april 2017

Stimulus ECB tegen eind dit jaar afgebouwd?

Het ziet er naar uit dat de Europese Centrale Bank het voorbeeld gaat volgen van zijn Amerikaanse tegenhanger, de Federal Reserve. De tijd van soepele monetaire regels ligt al eventjes achter ons, zo is de Amerikaanse centrale bank de rente alvast gestaag aan het verhogen, maar ook in Europa wordt het stimuleringsbeleid beetje bij beetje ingeperkt. Volgens Klaas Knot, president van de Nederlandse Bank, kan de ECB binnen de twaalf maanden beginnen aan de afbouw van de stimulus en het  verhogen van de rente.

De ongewone en ‘experimentele’ periode van lage rentes en extra stimulus ligt zo goed als volledig achter ons. De doelstelling was om de economie opnieuw aan te zwengelen en de inflatie opnieuw de hoogte in te jagen, en dat is net wat er aan het gebeuren is.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 5 april 2017

Gij zult positief zijn

Van de Nederlanders verwacht 83 procent een gelijke of betere economie, blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Maar dat zonnige beeld is wat macro-econoom Kees de Kort betreft een schijnvertoning van de goed nieuws-sector.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: dinsdag 4 april 2017

ECB lanceert nieuw biljet van 50 euro

De ECB heeft vandaag het nieuwe biljet van 50 euro gelanceerd. Na de biljetten van vijf, tien en twintig euro is dit het vierde exemplaar in de nieuwe Europa serie. Het nieuwe briefje van €50 beschikt over de nieuwste veiligheidskenmerken, waardoor deze moeilijk te vervalsen is. In het watermerk van het biljet staat het portret van Europa, een figuur uit de Griekse mythologie.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: dinsdag 4 april 2017

Waarom blijft Rusland steeds goud kopen?

Geen enkele centrale bank heeft de afgelopen jaren zoveel goud gekocht als die van Rusland. De afgelopen twee jaar werd er in totaal meer dan 400 ton goud aan de reserves toegevoegd en de verwachting is dat die trend voorlopig zal aanhouden. Dat blijkt althans uit een onderzoek van Thomson Reuters GFMS onder verschillende Russische economen.

Lees verder op Goudstandaard

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs