Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 2941 tot 2945
Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 2 januari 2017

Met de rug tegen de muur

Na een periode van ongelofelijke hoogconjunctuur in de jaren ‘80 en ‘90, staat de westerse wereld sinds de eeuwwisseling met de rug tegen de muur. De totale, excessieve, schuldenlast, als percentage van de economie, rees de pan uit. Daardoor liet de economische groei het steeds meer afweten. De vermindering in productiviteit, omloopsnelheid van het geld en investeringsgeneigdheid, naast het toenemende tekort aan jonge werkkrachten, veroorzaakten een verzwakking in de kredietvraag, een lagere rente en een veel lagere inflatie. Globalisering, met o.a. de verschuiving van arbeid naar landen met lagere lonen (‘offshoring’), en financialisering, met o.a. de opgang van de financiële sector ten koste van de reële, producerende industrie, werden tijdelijke doekjes voor het bloeden.

Tegelijkertijd kwamen Centrale Banken in actie met een onorthodox, super-stimuleringsbeleid om de kredietbubbel in toom te houden en de realiteit te vervangen door kunstmatigheid. Geen prijs geeft meer de juiste waarde van activa weer! De pijnlijke explosie in de maatschappelijke inkomens- en vermogensongelijkheid als gevolg van het eind van het welvaarts- en krediet-tijdperk, heeft dan nu geleid tot de beweging om de gevestigde orde omver te werpen, het populisme. Mensen met schijnbare ruggengraat, zoals Trump, krijgen nu hun kans. Onderschat de potentiële Trump-revolutie niet: de Republikeinen hebben nu de macht in het Witte Huis, de Senaat en het Huis van Afgevaardigden. Bovendien zijn 33 van de 50 Gouverneurs nu Republikeins en zijn beide wetgevende lichamen van 32 van de 50 staten in hun handen. Een unieke situatie, die in meer dan 90 jaar nog niet is voorgekomen. Trump, een kruiwagen (‘coattails’) zonder weerga!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 2 januari 2017

EUR/USD even speelbal van beursalgoritmes?

Opnieuw een reactie van automatische algoritmes. Daar lijkt de recente stijging van de Euro ten opzichte van onder meer de USD op van afgelopen donderdagnacht.

De Euro maakte in de vroege Aziatische handel een plotse stijging van maar liefst 1,6% op vrijdagmorgen (Aziatische tijd). Dit volledig gebaseerd op algoritmes zonder enige aanwijsbare reden. De gelijkenis met de flashcrash van enige tijd geleden zijn dan ook snel gemaakt waarbij de markten achteraf weliswaar herstelden maar er toch enorme kapitalen van eigenaar wisselden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 2 januari 2017

Deze documentaire over hoe de economie écht werkt, moet je gezien hebben

Ray Dalio is een van de beste hedge fund managers ter wereld. Onderstaande video over onze economie werd al meer dan 3 miljoen keer bekeken. Dalio legt dan ook heel eenvoudig uit hoe onze economie écht werkt.

De video legt uit hoe krediet, schulden en rente werkt zodat je de drijvende krachten van de economie beter begrijpt. Vervolgens kan je ook het monetaire beleid van de centrale banken en de economische cyclussen beter begrijpen.

Veel plezier met de inzichten van Ray Dalio …

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 2 januari 2017

Opnieuw een verloren jaar voor goud?

Het jaar was nochtans goed begonnen voor goud. Het gele metaal ging 2016 in op het laagste niveau in bijna 6 jaar om vervolgens tussen januari en juli bijna 30 procent duurder te worden. Een mooie remonte, nadat zowel 2013, 2014 als 2015 met een negatief rendement (in Amerikaanse dollar) werden afgesloten. Fast forward naar eind december en er blijft een mager rendement van 7 procent over.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 2 januari 2017

Centrale bank Italië denkt dat redding Monte dei Paschi 6,6 miljard euro kost

De Italiaanse overheid moet 6,6 miljard euro uittrekken om de noodlijdende Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena overeind te houden.

Dat stelt de Italiaanse centrale bank vrijdag in een eerste schatting van de omvang van de benodigde staatssteun.

Circa 4,6 miljard euro is nodig om de bank weer aan kapitaaleisen te laten voldoen. De rest is bestemd voor de compensatie van kleine spaarders die hun geld hebben gestoken in obligaties van de bank.