Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 29421 tot 29425
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Nu niet kijken, maar… CME verhoogt margins op goud!

Het goud likt de wonden na de afstraffing uit de afgelopen weken, waarbij iedereen zich afvraagt wat in feite de uitverkoop bij de edelmetalen heeft veroorzaakt. In ieder geval lijkt de verkoopgolf overdreven, ingegeven door een paniekreactie die zich als een virus over de markten verspreidde.

Bovendien werden enkele belangrijke technische verkoopniveaus doorbroken, waardoor telkens een nieuwe verkoopgolf op gang werd gebracht. Technisch is het goud nu in ieder geval zwaar oversold, de RSI-indicator staat duidelijk in de koopzone. Een technisch herstel is zodoende waarschijnlijk.

Bewegingen in goudprijs kunnen minder spectaculair worden

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Het Midden-Oosten effect op de olieprijs

De olieprijs lijkt maar niet fundamenteel onder de $ 85 te willen gaan. Bijna iedere keer dat de olieprijs dat niveau benadert, gebeurt er iets in het Midden-Oosten waardoor de olieprijs weer omhoog gaat.

Daily Reckoning wil absoluut niet van een complot spreken, maar de olieprijs staat wel veel hoger dan het normale niveau tussen vraag en aanbod.

De olieprijs veert recent weer op onder de problemen in Syrië. Hoewel Syrië geen groot olieland is (anders waren de Amerikanen al lang het land binnengevallen), komt de dreiging van een mogelijke uitbreiding van het conflict. Als Amerika alsnog troepen zou sturen naar de regio, zullen de internationale spanningen toenemen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

13 redenen om zilver te bezitten

Wat hebben zilver, uranium en steenkool met elkaar gemeen? Het zijn allemaal grondstoffen waar niemand iets van moet hebben en waar niemand nog over spreekt. Zilver daalde dit jaar al meer dan 30 % en sinds zijn piek van 2011 meer dan 60 %. Je kunt je dan ook afvragen of het nog de moeite is om te beleggen in zilver. Daily Reckoning vond nog 13 redenen waarom zilver interessant blijft:

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Nederlanders blijven grootverdieners

Managers en administratief medewerkers uit Nederland behoren tot de grootverdieners van de wereld vergeleken met andere landen.

Dat blijkt uit jaarlijks onderzoek door Stichting Loonwijzer en vacaturesite Monsterboard. Voor het onderzoek werden meer dan 123.000 respondenten uit 70 landen naar hun salaris in 2012 gevraagd. In Nederland deden bijna 13.000 personen mee met het onderzoek.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Beleggers dumpen nog steeds GLD

De goudprijs zakt onder de $1.300 per troy ounce. In euro's zijn we zelfs door de psychologische grens van €1.000 gezakt. De laatste keer dat de prijs van goud op drie cijfers stond was in februari 2011. De zilverprijs zakt ook verder weg, tot minder dan €500 per kilo. Dat is een prijs die we sinds september 2009 niet meer gezien hebben.