EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
56
kliks
40
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 29426 tot 29430
Geplaatst op: donderdag 1 augustus 2013

Juli telde 40 procent meer faillissementen

Afgelopen maand juli zijn in België 858 bedrijven over de kop gegaan. In vergelijking met juli 2012 zijn dat er 243 meer (+39,51 procent). Dat meldt handelsinformatiekantoor Graydon Belgium vandaag. Over de eerste zeven maanden van dit jaar komt de teller uit op 7.051 bedrijven die over de kop gingen. In vergelijking met dezelfde periode verleden jaar betekent dit een stijging met 14,19 procent.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: donderdag 1 augustus 2013

Burgers beginnen 'simpele' bank

Uit onvrede over de bankenwereld met ondoorzichtige producten en hoge bonussen zetten enkele Nederlanders een eigen bank op. De Financiële Coöperatie wil 'heldere en simpele' producten verkopen. 

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 1 augustus 2013

Nederlandsche Bank bewaarde goud uit nazibuit

De Nederlandsche Bank heeft aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog besmet nazigoud in bewaring genomen. Zes dagen nadat Duitsland op 15 maart 1939 Praag had bezet, namen de nazi's het goud van de Tsjechische bank in beslag. De week daarna wisten de Duitsers met hulp van de Britse centrale bank deze goudvoorraad naar de Nederlandse en Belgische centrale banken te verplaatsen.

Lees verder op volkskrant.nl
Geplaatst op: donderdag 1 augustus 2013

Hoogste goudtransfers bij LBMA in 12 jaar

Voor diegene die nog niet willen geloven dat er een enorme vraag is naar fysiek goud, laat de LBMA London Bullion Market Association) weten dat er in de maand juni het hoogst aantal fysiek goud werd verhandeld tussen dealers in 12 jaar tijd. Dit is de tweede opeenvolgende maand dat er een nieuwe record wordt opgetekend.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 1 augustus 2013

De Fed kan niet stoppen met het opkopen van Amerikaanse staatsobligaties

De Fed zal niet kunnen ophouden met het opkopen van Amerikaanse staatsobligaties, omdat niemand anders ze wil hebben. De rente op deze staatsobligaties is immers bijna nul. Ondanks dat de Amerikaanse centrale bank iedere keer laat weten de mogelijkheden te bekijken om te minderen, gebeurt het steeds niet. Het risico dat de overheid op termijn niet in staat is de leningen terug te betalen is aanwezig. Maar de rente verhogen is ook geen optie, want dan is het veel te duur om de huidige leningen te herfinancieren voor de overheid.

De Federal Reserve, het Amerikaanse stelsel van centrale banken, handhaaft voorlopig zijn stimuleringsbeleid en houdt de herfinancieringsrente dicht bij de nul procent. Zo werd woensdag bekend. Op de lange termijn zal forse inflatie onvermijdelijk zijn.

Lees verder op waarheidzoeker.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs