EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 29431 tot 29435
Geplaatst op: woensdag 14 augustus 2013

Chinese vraag naar goud in H1 met meer dan 50 procent gestegen

Een belangrijke katalysator in de afgelopen jaren was een aantrekkende vraag naar goud vanuit China en India. De heffing van een hogere invoerbelasting op de import van goud in India heeft tijdelijk een rem gezet op de Indische goudconsumptie maar dat zal een fenomeen van tijdelijke aard zijn.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 14 augustus 2013

Dijsselbloem: nog 4 maanden om grof geld uit te geven!

Het begrotingstekort loopt op. Maar niet in 2013. Dijsselbloem kan en moet nog dit jaar de geldkraan wijd open zetten.

Het was een bak vol sombere cijfers die het Centraal Planbureau vanochtend over Nederland uitstortte. De economische krimp in 2013 wordt groter, het herstel geringer, de koopkracht blijft dalen en de werkloosheid loopt sneller op.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: woensdag 14 augustus 2013

Biedt goud bescherming tegen koopkrachtverlies?

In de Verenigde Staten hebben institutionele investeerders in 2013 tot nu toe meer dan 1000 ton goud verkocht via de SPDR goud ETF, de investeringsbanken, de Gold Trust en de Comex, omdat zij van goud overgegaan zijn naar aandelen. Nergens ter wereld hebben de investeerders in goud dit voorbeeld gevolgd. Zij houden vast aan hun goud of hebben zelfs bijgekocht uit het goud dat plotseling ter beschikking kwam. En dit alles bij dalende prijzen.

Blijkbaar hebben deze Amerikaanse investeerders gedacht dat er geen reden meer is om aan goud vast te houden als ze naar verwachting hogere winsten kunnen maken in een aantrekkende Amerikaanse economie. En op deze manier ging het goud van meer dan $ 1.650 naar een dieptepunt van $ 1.180 en heeft het zijn koopkracht beschermende staat blijkbaar verloren. Of is het alleen maar uit de ‘cyclische’ gratie?

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: woensdag 14 augustus 2013

'Ex-werknemers JPMorgan aangeklaagd voor fraude'

Twee oud-medewerkers van JPMorgan Chase worden door de Amerikaanse justitie aangeklaagd voor fraude, samenzwering en valsheid in geschrifte.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 14 augustus 2013

Gartman: “Ongewone omstandigheden op de goudmarkt”

De bekende commodities trader Dennis Gartman, de man die de beurs van Wall Street ook druk becommentarieerd wordt voor zijn The Gartman Letter, spreekt van ongewone omstandigheden op de goudmarkt. Die maken hem zeer positief voor de goudmijnaandelen.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs