Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 29431 tot 29435
Bron: geennieuws.com
Geplaatst: zaterdag 22 juni 2013

Slechts uw spaargeld houdt de banken nog overeind

Een kopje koffie, de Telegraaf op het scherm en het eerste wat opvalt is naast de gebruikelijke vuilnis het bericht dat de EU aan een oplossing werkt waarmee voorkomen kan worden dat spaarders met maximaal € 100.000 op een rekening niet zullen worden “aangeslagen” als de desbetreffemde bank omvalt. Dit zou gegarandeert zijn via het zogenaamde depositogarantiestelsel. Maar bedraagt het saldo op de bank meer, dan mag er mee betaalt worden, ofschoon de krant van slapend Nederland er geruststellend aan toe voegt, dat eerst de rekeningen van aandeel- en obligatiehouders geplunderd zullen worden. En met deze halve waarheid wordt u rustig op vakantie gestuurd want wat zijn de echte feiten zoals die overigens zoals gebruikelijk volop in de buitenlandse media WÈl te vinden en te horen zijn.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 22 juni 2013

Mogelijk in 2015 overschot Duitse begroting

Er is in Duitsland niet alleen sprake van economische groei, die volgens de voorspellingen in 2014 verder toeneemt en voor meer belastinginkomsten zorgt.

Het land profiteert ook indirect van de schuldencrisis: Duitsland geldt in tegenstelling tot menig Zuid-Europees land als betrouwbaar en kan daardoor spotgoedkoop geld lenen. Daardoor dalen de rente-uitgaven van de federale overheid.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: zaterdag 22 juni 2013

Grondstoffenroof in Congo

Half juni berichtten de media over de fusie tussen de twee Canadese uranium mijnbouwmaatschappijen Mega Uranium en RockgateCapital Corporation. In de zijlijn van het nieuws was even aandacht voor de optie die Rockgate heeft in Zuidwest Mali. Het bedrijf bezit het volledige recht op drie gebieden met een enorme oppervlakte van 225 km² welke uranium, zilver en koper bevatten. Een studie naar de mogelijkheden zal eind 2013 afgerond zijn.

Bron: bloomberg.com
Geplaatst: zaterdag 22 juni 2013

Jan modaal moet een dag werken voor een tank benzine

Pain at the Pump: Gasoline Prices by Country Think your gas is expensive? This ranking sorts 60 countries by price, earnings needed to buy a gallon

The gas price ranking visualizes gasoline data from 60 countries. The information is sorted by average fuel price and by “pain at the pump,” which measures the percentage of a day’s wages needed to buy a unit of gas. The third column shows the percentage of personal income spent each year filling up.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: zaterdag 22 juni 2013

Miljarden voor werkzoekenden helpen niet

Er is nooit bewijs verzameld over welk beleid effectief is. We doen maar wat.

De reïntegratie van werklozen met afstand tot de arbeidsmarkt is mislukt. Al decennia wordt er door de overheid jaarlijks gemiddeld 2 miljard euro uitgegeven om moeilijk plaatsbare werkzoekenden aan werk te helpen, maar tevergeefs. Onlangs constateerde de Inspectie SZW (van het ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid) voor de zoveelste keer dat het nauwelijks lukt om via regelingen mensen aan een baan te helpen.