Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 29436 tot 29440
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Een monumentaal monetair experiment

Sinds de val van Lehman Brothers, in september 2008, is de wereld getuige van een monetair experiment dat buiten Japan in deze omvang geen historisch precedent kent. Eufemistisch klinkende aanduidingen als Quantitative Easing (QE) of Credit Easing (CE) en Zero Interest Rate Policy (ZIRP) komen bij de gemiddelde toehoorder weliswaar amper door de vervelingsdrempel heen, maar verhullen wel maatregelen die een gevaarlijke monetaire impasse etaleren.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Fitch bevestigt AAA-status Noorwegen

De hoogste kredietwaardering weerspiegelt volgens Fitch de sterke financiële balans van de Noorse overheid en de goed presterende Noorse economie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Poetin: aankondiging Bernanke verwacht

Poetin heeft eerder kritiek geuit op het beleid van de Fed, omdat daardoor de ,,fiscale discipline'' van de Verenigde Staten zou worden geschaad. In 2011 zei Poetin nog dat de VS het monopolie van de dollar als de belangrijkste munteenheid ter wereld voor eigen gewin misbruikten. Rusland heeft de op drie na grootste voorraden aan goud en buitenlandse valuta ter wereld.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Regels in de maak over laten omvallen banken

Hoe kan je een Europese bank in de problemen gecontroleerd laten omvallen zodat er geen nieuwe economische crisis ontstaat? In de kern is dit de vraag waar de ministers van Financiën van de 27 EU-landen zich vrijdag over buigen in Luxemburg. De bewindspersonen willen afspraken maken over wie er geld verliest en in welke volgorde als een bank niet meer te redden is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Nu niet kijken, maar… CME verhoogt margins op goud!

Het goud likt de wonden na de afstraffing uit de afgelopen weken, waarbij iedereen zich afvraagt wat in feite de uitverkoop bij de edelmetalen heeft veroorzaakt. In ieder geval lijkt de verkoopgolf overdreven, ingegeven door een paniekreactie die zich als een virus over de markten verspreidde.

Bovendien werden enkele belangrijke technische verkoopniveaus doorbroken, waardoor telkens een nieuwe verkoopgolf op gang werd gebracht. Technisch is het goud nu in ieder geval zwaar oversold, de RSI-indicator staat duidelijk in de koopzone. Een technisch herstel is zodoende waarschijnlijk.

Bewegingen in goudprijs kunnen minder spectaculair worden