Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 29446 tot 29450
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 19 juli 2013

De wonderbaarlijke verrijzenis van de Amerikaanse automarkt

De investeerders op de beurs van Wall Street hebben verschillende richtpunten waar ze hun optimistische visie aan kunnen eiken. 1 daarvan zijn de huizenprijzen. Die zijn sinds de bodem in maart 2012 met bijna 9% gestegen, ons baserend op de welbekende Standard & Poor’s/Case-Shiller index.

Hier valt echter nog een eind weg af te leggen, we bevinden ons nog altijd 29 % onder de pre-recession piek. Veel illusies hoeven we ons echter niet te maken: de kans is klein dat de woningprijzen op korte termijn die pre-recession piek weer terug zullen opzoeken.

Vraag weer bijna op topniveau

Bron: energieprijzen.info
Geplaatst: vrijdag 19 juli 2013

Bedrijven gaan gebukt onder hoge gasprijzen

De industrie in vrijwel alle Europese landen gaat gebukt onder de hoge gasprijzen, voor de kleine consument is dit niet aan de orde, maar de bedrijven trekken deze prijzen niet.

Ondanks dat de huishoudens in Nederland profiteren van een eigen gasvoorraad in Slochteren  merken de grote bedrijven daar niks van.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 19 juli 2013

Europees geld voor infrastructuur Nederland

Brussel maakt 80 miljoen euro over naar Den Haag, aldus het ministerie van I&M vrijdag.

Het geld is afkomstig uit het potje voor het Trans-Europese Vervoersnetwerk (TEN-T), één grensoverschrijdend hoofdnetwerk voor het vervoer over land, water en door de lucht in de Unie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 juli 2013

CEO goudmijn zegt dat de val van goud opgezet werd

, CEO Agnico Eagle, een goudmijn van $ 5 miljard, zegt dat de daling van de goudprijs slechts een daling is op papier. Aan de andere kant ziet hij nog steeds een sterke fysieke vraag naar goud en centrale banken die goud blijven opkopen. Het herstel van de goudprijs kan nog een tijdje duren, maar hij is ervan overtuigd dat de goudprijs terug zal gaan stijgen.

Sean Boyd zegt dat de goudmijnen volop bezig zijn zich te heroriënteren door de lagere goudprijs. Goudmijnen passen zich aan aan de huidige situatie maar verwachten dat de goudprijs terug zal gaan stijgen. Over een twaalftal maanden zal de goudprijs terug op het niveau van $ 1.800 noteren.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 19 juli 2013

Griekse reders gaan akkoord met vrijwillige taks

De Griekse reders gaan gedurende drie jaar vrijwillig een taks heffen en die overmaken aan de staat. Ze bevestigden dat akkoord met de overheid over de bijdrage aan de financiële redding van het land. De reders krijgen bakken tegenwind omwille van de fiscale voordelen die ze genieten, hoewel de rest van het land gebukt gaat onder de belastingen.