Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 29446 tot 29450
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 2 juli 2013

Fed stemt in met kapitaalregels Basel III

De Federal Reserve stemt in met strengere kapitaalregels voor banken. De Amerikaanse centrale bankiers gingen dinsdag unaniem akkoord met de Basel III-regels. Ruw geschat 100 banken moeten nu zo'n $4,5 miljard aan kapitaal ophalen voor 2019, blijkt uit schattingen van de Fed. Grote banken worden echter vrijgesteld van een voorziening die zij zouden moeten nemen vanwege een hogere risicoweging op bepaalde subprime- en andere soorten hypotheken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 juli 2013

Hoe gedragen grondstoffen zich als de groeimarkten volwassen worden?

Ontwikkelingslanden bouwen meer en ontwikkelde landen eten meer, dat is een algemene conclusie die je kunt trekken uit de transitie die landen maken doorheen hun geschiedenis. Naarmate een land evolueert, evolueert ook de behoefte aan grondstoffen. De sterke groeilanden van de laatste decennia zitten nu in een transitiefase wat een belangrijke impact heeft op de cyclus van grondstoffen.

Bron: tijd.be
Geplaatst: dinsdag 2 juli 2013

Belgiƫ: overheidsschuld stijgt boven 100 procent

De overheidsschuld is in het eerste kwartaal boven 100 procent van het bruto binnenlands product gestegen, berekende De Tijd. Om de schuld tegen eind dit jaar weer onder 100 procent te krijgen, is de federale regering van plan voor minstens 2,3 miljard euro aan activa te verkopen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 2 juli 2013

Winklevoss-tweeling plant nieuwe investering van 20 miljoen dollar in Bitcoin

Tyler en Cameron Winklevoss, die vooral bekend zijn vanwege hun gerechtelijk dispuut met Facebook-oprichter Mark Zuckerberg, hebben plannen om een Bitcoin investeringsfonds ter waarde van 20 miljoen dollar op te richten. De broers zijn twee van de belangrijkste investeerders in Bitcoin, een virtuele munteenheid die onafhankelijk is van monetaire autoriteiten.

Bron: koopwoningen.nl
Geplaatst: dinsdag 2 juli 2013

Voor de derde maand op rij ruim 10.000 woningen verkocht

Makelaarsland: meer dan 10.000 woningen verkocht in juni

Makelaarskantoor Makelaarsland maakte bekend dat de koopsector van de woningmarkt in juni voor de derde achtereenvolgende maand dezelfde verkoopcijfers laat zien. Wederom noteerde het kantoor rond de 10.000 verkochte koopwoningen. De huizenmarkt lijkt haar wankele positie enigszins in te ruilen voor een wat stabielere houding.