EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
40
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
39
kliks
36
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
33
kliks
24
kliks
24
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 29446 tot 29450 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: zaterdag 31 augustus 2013

Vrije markt zit gevangen in eigen spinsel

OPINIE - Professor Nic Douben krijgt veel bijval voor zijn kritiek op het vrijemarkt-denken (ED 28 augustus). Een greep uit de reacties.

OPINIE - Professor Nic Douben krijgt veel bijval voor zijn kritiek op het vrijemarkt-denken (ED 28 augustus). Een greep uit de reacties.

Mat de Vaan, organisatieadviseur en emeritus hoogleraar', Best: Markteconomie zonder goede regulering richt vaak veel meer schade aan dan het goed doet. Daarbij is ook de agressieve uitwerking van de kapitalisatie in de markteconomie een essentieel punt. Die gaat steeds verder met steeds meer macht voor aandeelhouders. Die kunnen vanwege de schaalgrootte van hun bedrijven huizenhoge privé-winsten behalen door tot het uiterste te gaan in de uitnutting van de productiemiddelen: machines, grondstoffen en ook arbeid. In deze rat race wordt alles wat niet maximaal presteert vermalen. Wereldwijd worden steeds meer mensen werkloos of arbeidsongeschikt. Ook mensen die bekwaam en werklustig zijn worden afgedankt als oud vuil of krijgen nooit de kans om te beginnen. Als de overheden hier niet regulerend optreden wordt onze wereld tot een hel waarbij alleen de happy few het goed hebben. Helaas zijn veel van de aanhangers van de markteconomie blind voor deze gevolgen. Ze zien het niet of ze willen het niet zien.

Lees verder op ed.nl
Geplaatst op: zaterdag 31 augustus 2013

Nederland medeverantwoordelijk voor gifgas in Syrie

De hypocrisie druipt er elke keer weer vanaf. Bij elk conflict waar massadestructiewapens worden ingezet, zijn de westerse landen de eerste om het moraliserende vingertje te heffen. Niet zelden gevolgd tot een oproep tot militair ingrijpen.

Het merkwaardige is dat veel landen waar dit soort conflicten zich afspelen, voor hun wapentuig afhankelijk zijn van de grootmachten. Een eigen oorlogsindustrie hebben ze veelal niet. De landen in het Midden-Oosten, het wespennest bij uitstek, worden continue voorzien van wapens door de grootmachten in ruil voor grondstoffen en invloed. Loopt de situatie uit de hand, dan ontstaat het merkwaardige fenomeen dat de grootmachten tegen hun eigen wapens moeten vechten.

Lees verder op joop.nl
Geplaatst op: zaterdag 31 augustus 2013

Syrië maakt beleggers op Wall Street onzeker

De Amerikaanse effectenbeurzen op Wall Street sloten met verlies. Beleggers verkeerden in onzekerheid over de mogelijke naderende militaire actie van de Verenigde Staten tegen Syrië en namen nauwelijks posities in. De handel reageerde echter gematigd op de toespraak van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry over Syrië en maakte zich op voor een lang weekeinde aangezien de Amerikaanse financiële markten maandag gesloten blijven vanwege Labor Day.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: zaterdag 31 augustus 2013

Bitcoin-wisseldienst Tradehill stopt valutawissel

Tradehill, één van de grootste wisseldiensten voor de virtuele valuta Bitcoin, is gestopt met het wisselen van geld na problemen met bank en regelgevers.

Tradehill, één van de grootste wisseldiensten voor de virtuele valuta Bitcoin, is gestopt met het wisselen van geld na problemen met bank en regelgevers.

[...]

De Bitcoin-wisseldient zou vorige week zijn rekeningen nog willen verplaatsen naar een kredietunie, een spaarpot voor bedrijven waaruit ondernemers kunnen putten. Op die manier zou Tradehill sneller een valutawissel kunnen doen, door klanten uit die spaarpot voor te schieten terwijl de eigenlijke valutawissel langer duurt. Tradehill zou de samenwerking met de kredietunie in kwestie, IAFCU, hebben opgezegd, volgens bronnen van The Next Web.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 30 augustus 2013

Nederlandse vastgoedcrisis sijpelt door in de grensstreek

De gevolgen van de vastgoedcrisis in Nederland sijpelen door in de grensstreek in België. Uit cijfers van de Notarisfederatie blijkt dat het voorbije anderhalf jaar de woningprijzen er gemiddeld met 6,2 procent zijn gedaald terwijl die in de rest van Vlaanderen met bijna 9 procent (8,9 procent) stegen. Dat heeft Kanaal Z bericht.

Lees verder op HLN.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs