Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 29446 tot 29450
Bron: scientias.nl
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Duizendmaal effectievere antibiotica door zilver

Een antibioticakuur die voor de zoveelste keer niet werkt of niet goed aanslaat, mist misschien een wat meer luxueus ingrediëntje. Zilver kan antibiotica duizend maal effectiever maken, dat ontdekken wetenschappers.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Arme Braziliaan besteedt kwart van zijn inkomen aan openbaar vervoer

Een geplande prijsstijging van omgerekend 0,07 euro op bustickets in Sao Paulo gaf het startschot voor één van de grootste massaprotesten in Brazilië in ruim twintig jaar. De publieke reactie bereikte haar doel: de prijsstijging werd afgelast. Roberto A. Ferdman licht deze vreemde situatie toe op QZ.com:

Buspassagiers betalen zich nu al blauw in Sao Paulo. De ogenschijnlijk minuscule prijsstijging is voor Braziliaanse armen (die de bus het vaakst gebruiken) een grote hap uit hun beschikbaar inkomen.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

IMF rekent op snel akkoord Griekse steun

Hij reageerde op mediaberichten dat de bijdrage van het IMF aan de steun op losse schroeven zou staan. De Financial Times meldde donderdag dat er een gat van 3 tot 4 miljard euro in de financiering van het Griekse steunprogramma zou zijn ontstaan, omdat Europese centrale banken weigerden Griekse obligaties te herfinancieren.

Hierdoor zou het voor het IMF onmogelijk kunnen worden nieuwe steun te verlenen, aangezien het fonds alleen geld uit mag keren aan overheden die hun financiering voor minstens een jaar rond hebben.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Nieuwe ETF kan de prijs van platina de hoogte in sturen

De prijs voor platina ging samen met goud en zilver gisteren de dieperik in. Technisch gezien noteert de platinaprijs nu rond een belangrijk steunniveau. Het huidige niveau werd in het verleden al meermaals getest. Maar fundamenteel ziet de toekomst voor platina er alvast goed uit, problemen in Zuid-Afrika en een nieuwe ETF kunnen de prijs van platina terug omhoog duwen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Ook China koopt bankaandelen!

De Chinese overheid is tussenbeide gekomen op de beurs door het kopen van aandelen van de 4 grootste banken van het land. Volgens waarnemers is de tussenkomst bedoeld om de rust op de interbancaire markt te doen terugkeren. De rentevoeten waren daar namelijk gestegen.

Central Huijin Investment, het beleggingsvehikel waarlangs Beijing investeert in financiële bedrijven die eigendom zijn van de Chinese staat, kocht op de beurs van Shanghai aandelen van Industrial and Commercial Bank of China, Bank of China, China Construction Bank en Agricultural Bank of China.

Banken mogen rekenen op volledige steun van de regering