Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 29461 tot 29465
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 juli 2013

De tijdbom van $ 441 biljoen

De meeste beleggers denken dat de stijgende rentevoeten op Amerikaanse obligaties slecht nieuws is voor de Amerikaanse overheid omdat ze meer rentekosten zullen moeten betalen. Op zich is dit waar, maar er schuilt een nog veel groter probleem door de forse stijging van de rentevoet, namelijk $ 441 biljoen aan derivaten op de rentevoeten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 2 juli 2013

Vrijhandelsgesprekken EU-VS ondanks spionage

BRUSSEL (ANP) - De gesprekken tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten over een vrijhandelsakkoord kunnen volgende week doorgaan ondanks de berichten over de vermeende spionage van EU-gebouwen door de Amerikaanse autoriteiten. Dit zal het begin van de EU-VS-handelsgesprekken niet belemmeren, zei een woordvoerder van de Europese Commissie dinsdag. Het onderwerp is besproken tijdens de gebruikelijke vergadering van Europees Commissarissen eerder op de dag.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 juli 2013

Dit is waarom China en Rusland van goud houden

De mening van het Westen op de liefde voor goud in China en Rusland wordt niet altijd gedeeld door China en Rusland zelf. Het Russische en Chinese monetaire en fiscale beleid wordt niet altijd even goed begrepen door het Westen, maar deze landen weten zeer goed waar ze mee bezig zijn. De reden waarom ze aan goud vast houden ligt dan ook voor de hand.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 2 juli 2013

Fed stemt in met kapitaalregels Basel III

De Federal Reserve stemt in met strengere kapitaalregels voor banken. De Amerikaanse centrale bankiers gingen dinsdag unaniem akkoord met de Basel III-regels. Ruw geschat 100 banken moeten nu zo'n $4,5 miljard aan kapitaal ophalen voor 2019, blijkt uit schattingen van de Fed. Grote banken worden echter vrijgesteld van een voorziening die zij zouden moeten nemen vanwege een hogere risicoweging op bepaalde subprime- en andere soorten hypotheken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 juli 2013

Hoe gedragen grondstoffen zich als de groeimarkten volwassen worden?

Ontwikkelingslanden bouwen meer en ontwikkelde landen eten meer, dat is een algemene conclusie die je kunt trekken uit de transitie die landen maken doorheen hun geschiedenis. Naarmate een land evolueert, evolueert ook de behoefte aan grondstoffen. De sterke groeilanden van de laatste decennia zitten nu in een transitiefase wat een belangrijke impact heeft op de cyclus van grondstoffen.