Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 29461 tot 29465
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Hans de Geus: overmatig rondklotsend kapitaal

''Fundamenteel is er niet zo veel veranderd. De boodschap van Bernanke betekent dat het met de economie beter gaat, maar er is te veel kapitaal dat rondklotst in de wereld. Veel beleggingsgeld zorgt voor veel beweeglijkheid en dat leidt alleen maar af van de reële economie'', aldus Hans de Geus.

Bron: koopwoningen.nl
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Huizenprijzen sinds 2008 met 20,5% gedaald

Het zal niemand meer verbazen dat in mei de huizenprijzen opnieuw ver onder het niveau van dezelfde maand een jaar eerder liggen. De huizenprijzen daalden uiteindelijk met 8,2%. De prijzen zijn dus harder gedaald dan in april. De prijsdaling in april was 7,6% vergeleken met een jaar eerder. Huizenkopers betaalden in mei gemiddeld 211.869 voor een koopwoning.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Vicieuze cirkel bank in problemen, land in problemen doorbroken

''Een template mag het niet heten, maar als een bank in problemen komt wordt deze in 5 stappen gered'', aldus economie-verslaggever Bart Reijnen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Daling huizenprijzen versnelt

Bestaande koopwoningen waren in mei 8,2% goedkoper dan in dezelfde maand vorig jaar. Daarmee is de prijsdaling iets groter dan die in april (7,6%).

In mei lagen de huizenprijzen op hetzelfde niveau als eind 2002. Ten opzichte van augustus 2008, toen de prijzen een piek bereikten, bedraagt de prijsdaling 20,5 procent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Peter Schiff: “De Fed creëert een illusie”

De laatste 6 jaren heeft de Federal Reserve niets anders gedaan dan gratis geld weggeven. Dit heeft echter alleen maar gewerkt op institutioneel niveau. Het idee achter de politiek van gratis geld was dat dit de economie zou stimuleren, niets blijkt minder waar. De Fed creëert een illusie en iedereen zal anders tegen de economische modellen moeten aankijken.