Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 29471 tot 29475
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Nieuwe ETF kan de prijs van platina de hoogte in sturen

De prijs voor platina ging samen met goud en zilver gisteren de dieperik in. Technisch gezien noteert de platinaprijs nu rond een belangrijk steunniveau. Het huidige niveau werd in het verleden al meermaals getest. Maar fundamenteel ziet de toekomst voor platina er alvast goed uit, problemen in Zuid-Afrika en een nieuwe ETF kunnen de prijs van platina terug omhoog duwen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Ook China koopt bankaandelen!

De Chinese overheid is tussenbeide gekomen op de beurs door het kopen van aandelen van de 4 grootste banken van het land. Volgens waarnemers is de tussenkomst bedoeld om de rust op de interbancaire markt te doen terugkeren. De rentevoeten waren daar namelijk gestegen.

Central Huijin Investment, het beleggingsvehikel waarlangs Beijing investeert in financiële bedrijven die eigendom zijn van de Chinese staat, kocht op de beurs van Shanghai aandelen van Industrial and Commercial Bank of China, Bank of China, China Construction Bank en Agricultural Bank of China.

Banken mogen rekenen op volledige steun van de regering

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

“Boom in grondstoffen is nog niet achter de rug”

De munt van de toekomst zou wel eens de Australische Dollar kunnen zijn. Die is weliswaar zwaar gehavend uit het tapering-verhaal, maar kan als de vogel fenix uit zijn as verrijzen. De fundamentals onder de Aussie blijven namelijk ijzersterk en dat heeft alles te maken met de grondstoffenmarkt.

De boom in grondstoffen is nog niet achter de rug, zo vertelt ons Matthew Circosta, economist bij Moody’s Analytics. Wat we nu meemaken is een tijdelijke vertraging, ingegeven door het China-verhaal. Iedereen verwacht onheil uit dat land, daarbij over het hoofd ziend dat China niet voor 1 gat te vangen is.

Impact van Australische rentedaling is nog niet volledig voelbaar

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Lange rijen bij juweliers in Thailand door lagere goudprijs

In Bangkok was het gisteren extreem druk bij juweliers. De lokale bevolking profiteerde van de grote daling van de goudprijs en kocht veel meer gouden sieraden dan normaal.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Jan De Nul: “Wie gaat dit blijven betalen? Jullie”

HR Manager of the Year Jan De Nul heeft een zeer realistische en aangrijpende speech geschreven waar hij de schrijnende toestand van ons arbeidssysteem aankaart. In België is het even gemakkelijk om niet te werken dan om wel te werken en toch financieel rond te komen. Ons overheidsorgaan is veel te groot en we stoppen allemaal veel te vroeg met werken. En wie gaat dat betalen? Jullie!