Nieuws / Artikelen met het woord

57320 artikelen gevonden. Artikel 29481 tot 29485
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Beleggers dumpen nog steeds GLD

De goudprijs zakt onder de $1.300 per troy ounce. In euro's zijn we zelfs door de psychologische grens van €1.000 gezakt. De laatste keer dat de prijs van goud op drie cijfers stond was in februari 2011. De zilverprijs zakt ook verder weg, tot minder dan €500 per kilo. Dat is een prijs die we sinds september 2009 niet meer gezien hebben.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Grote oliedeal tussen Rusland en China

Hiermee verdubbelt Rusland zijn leveringen aan China. Nu al gaan per dag zo’n 300.000 vaten Russische olie naar het Aziatische land. China wordt hiermee de grootste afnemer van Russische olie. Geheel Azië is inmiddels goed voor bijna 20 procent van de export van Russische olie, terwijl de leveringen aan Europa juist flink zijn afgenomen.

De Russische president Vladimir Poetin liet vrijdag weten dat China Rosneft zo’n 70 miljard dollar vooruit betaalt. Daarmee krijgt de olieproducent geld in handen waarmee het investeringen kan doen om de productie te verhogen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Hans de Geus: banken moet deel verlies op hypotheken nemen

''Er moet een oplossing komen voor het probleem van restschulden'', aldus Hans de Geus. ''Het gebruiken van een deel van het eigen pensioen is geen goed idee, banken moeten een deel van hun verlies nemen. Zij hebben mensen immers veel te veel financiering gegeven''. ''Het op gang krijgen van de economie en consumenten bestedingen gaat niet met restschulden''. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Was China de oorzaak van de ALGEMENE crash?

Zo goed als alles donderde naar beneden gisteren, dat was hoogst uitzonderlijk. De meeste analisten gingen er van uit dat de crash veroorzaakt werd door Ben Bernanke, maar volgens de Wall Street Examiner was China een van de grootste oorzaken. Aangezien China zo ver van ons ligt en we weinig zicht hebben op de situatie, blijft het een ver van mijn bed show, maar de globale gevolgen kunnen reëel en groot zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Jim Rogers: “Ja, ik kocht goud bij”

Jim Rogers is de bekendste grondstoffen bull in de financiële wereld. Maar zolang als we Jim al kennen is hij nooit echt enthousiast geweest over de goudprijs. Hij was fundamenteel wel een koper van goud (wat hij in het voorbije decennium ook regelmatig deed), maar door de aanhoudende stijging bleef hij altijd terughoudend om voluit te gaan.

Hij wachtte liever op een stevige correctie om goud bij te kopen, iets wat hij nu al enkele jaren roept. HAI herinnerde Jim Rogers er gisteren aan dat hij ooit verklaarde om goud te kopen ‘als het naar 1200 dollar afzakt’. Jim heeft het echter zo ver niet laten komen.

Mentale shift...