Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 29481 tot 29485
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 10 juli 2013

China: kredietzeepbel?

Opnieuw een teken dat de Chinese economie aan het afkoelen is. De export is in juni onverwacht gedaald. En dat terwijl er juist op een flinke groei was gerekend.

Bron: estateplanningnieuws.nl
Geplaatst: woensdag 10 juli 2013

Miljardenbezuiniging pensioenen in gevaar

Het kabinet wil bijna drie miljard bezuinigen op de pensioenen, maar dat is onhaalbaar als de nieuwe pensioenregels worden uitgevoerd. Dat melden betrokkenen aan de NOS.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 10 juli 2013

Chinese export onverwacht gedaald

De export van China is in juni onverwacht gekrompen. Ook de import liet een verrassende krimp zien. Dat blijkt uit cijfers die vandaag werden gepubliceerd door de Chinese douane.

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: woensdag 10 juli 2013

O jee, is ons goud nu toch foetsie?

In de maand januari 2012 plaatsten wij een artikel waarin de toen nog kersverse president van De Nederlandsche Bank, Klaas Knot, werd gewaarschuwd dat ons, in het buitenland opgeslagen goud, het grote risico liep dat wij het niet meer als ons goud konden beschouwen. Dit naar aanleiding van het boek “Currency Wars” van de bekende Amerikaanse financieel publicist, James Rickards. In dat boek beschrijft hij een scenario van de Amerikaanse Federal Reserve, voor een confiscatie (in beslagname) van al het buitenlandse goud door Amerika bij een volledig wegvallen van het vertrouwen in de dollar. Op de vraag of het wel vertrouwd was dat 90% van het Nederlandse goud in het buitenland ligt opgeslagen antwoordde Klaas Knot: “We hebben in het verleden altijd goede zaken gedaan met de Verenigde Staten en zij hebben ons vertrouwen nooit beschaamd”.

Toch moet er nu ernstig getwijfeld worden aan het vertrouwen dat Klaas Knot in de Amerikaanse Federal reserve heeft. Het Nederlands opinie platform “Cita Reg” heeft met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) op 7 mei 2013 De Nederlandse Bank NV (DNB) verzocht om openbaarheid van de meest recente bewijzen over de Nederlandse goudvoorraad. Niet eventuele goudvorderingen, maar de fysieke aanwezigheid van het Nederlandse goud bij de Canadese centrale bank in Toronto, de Engelse centrale bank in Londen en bij de Federal Reserve Bank in New York. CitaReg heeft daarbij gevraagd om schriftelijke verklaringen van de betreffende centrale banken.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 10 juli 2013

Jim Rogers: "Goudprijs kan naar $900 zakken"

Volgens Jim Rogers kan de goudprijs nog lang beneden de productiekosten blijven. Mijnen zullen niet zomaar hun deuren sluiten, omdat er veel kosten gemoeid zijn met het opnieuw opstarten van een mijn. Voordat de bodem bereikt is kan de goudprijs nog verder zakken tot $900, aldus Rogers.