Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 29486 tot 29490
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 2 juli 2013

Spaanse premier: Ergste van crisis is achter de rug

Het aantal werklozen in Spanje is in juni iets gedaald, bij het begin van het toeristische hoogseizoen. Volgens de Spaanse premier Mariano Rajoy is dit het begin van een dalende trend, omdat volgens hem het ergste van de crisis achter de rug is.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 2 juli 2013

Amerikaanse bedrijven betalen slechts één derde wettelijk belastingstarief

Volgens een nieuwe studie betaalden grote, winstgevende bedrijven in de Verenigde Staten in 2010 gemiddeld slechts 12,6 procent belastingen op hun wereldwijde winsten. Wettelijk gezien ligt het belastingstarief hiervoor nochtans op 35 procent.

Bron: koopwoningen.nl
Geplaatst: dinsdag 2 juli 2013

Krabbelt de bouwsector pas in 2015 weer een beetje op?

Stijging aantal nieuwbouwwoningen in 2015

Het ziet ernaar uit dat er eindelijk weer meer woningen worden gebouwd. Alleen moeten we daar wel nog twee jaar op wachten. BouwKennis voorspelt namelijk dat vanaf 2015 het aantal nieuwbouwwoningen eindelijk weer zal toenemen. De organisatie rekent dat jaar op 45.000 nieuwe woningen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 2 juli 2013

Impuls Nederlandse economie

Pensioenfondsen willen geld steken in woningen, infrastructuur, duurzaamheid en hypotheken.

Dat blijkt uit plannen die vandaag tijdens een economisch topoverleg worden gepresenteerd. De plannen worden vanmiddag laat gepresenteerd aan het kabinet of anders vrijdag na afloop van de ministerraad. De plannen om te investeren in de Nederlandse economie stuiten nog op verzet stuiten van Financiën. De pensioenfondsen willen namelijk alleen geld steken in de economie als de overheid een deel van het risico draagt, maar deze zit daar niet om te springen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 2 juli 2013

'Trojka legt Grieken deadline op'

BRUSSEL (ANP) - Griekenland heeft 3 dagen de tijd gekregen om zijn internationale geldschieters ervan te overtuigen dat het land zijn verplichtingen zal nakomen om zo in aanmerking te komen voor verdere noodsteun. Dat stellen bronnen bij de Europese Unie tegen persbureau Reuters dinsdag.